Ecologische en maatschappelijke duurzaamheid | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Ecologische en maatschappelijke duurzaamheid

Sinds 2020 neemt het MSK deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Voka helpt het museum om tastbare doelstellingen te formuleren voor de werking: van duurzaam drukwerk en circulair tentoonstellingsmeubilair tot energiebesparing, sociale trajecten en personeelswelzijn. Zo wil het museum mee bouwen aan een sociaal en ecologisch duurzame samenleving.

Green Key

Het MSK is het eerste museum in Vlaanderen dat erkend werd met het internationale 'Green Key' label, een extra bevestiging van de geleverde inspanningen rond duurzaamheid.

Lodewijk De Vadder, Het Zoniënwoud met marktkramers, MSK Gent

Het VCDO charter

In 2020 stapte het MSK als eerste museum in op het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Het museum streeft ernaar zijn ecologische voetafdruk te verlagen en het publiek te inspireren naar een duurzame samenleving.

DSC05599

Applaus! Laagdrempelig museumbezoek

Voor sommige mensen is de drempel voor cultuur erg groot. Dankzij onze samenwerking met Hartelijke Plekken kan je iemand een Applaus!-ticket trakteren of zelf een gratis bezoek brengen.

Logo Applaus

Kunstig groen rond het MSK

Sinds het voorjaar van 2022 vind je rondom het museumgebouw een reeks kunstig geïnspireerde groenzones. Het grasperk werd vervangen door een meer gevarieerde plantengroei, met struiken en meerjarige planten die voorkomen op de schilderijen.

DSC05634

UiTPAS: een extra reeks voordelen

Houders van een UiTPAS regio Gent krijgen in het MSK kortingen en omruilvoordelen. Met een UiTPAS regio Gent met kanstenstatuut kan je zelfs voor slechts enkele euro het hele museum bezoeken.

MSK20190921022

MSK zet schouders onder #sogetinformed!

In 2021 werd op 2 meter hoogte een rode lijn aangebracht op de gevel van het MSK. Daarmee vestigt het museum de aandacht op de stijgende zeespiegel.
De rode lijn op de gevel van het MSK

MSK en Refu Interim

Sinds kort werkt het MSK samen met Refu Interim voor evenementen als de Late Donderdagen. Refu Interim is geen echt interimkantoor maar gaat op zoek naar vrijwilligerswerk voor mensen die nieuw zijn in België. Het biedt hen de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, Nederlands te oefenen en organisaties als het MSK te leren kennen.

MSK publiek c Martin Corlazzoli 4