Ecologische en maatschappelijke duurzaamheid | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Ecologische en maatschappelijke duurzaamheid

Sinds 2020 neemt het MSK deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Voka helpt het museum om tastbare doelstellingen te formuleren voor de werking: van duurzaam drukwerk en circulair tentoonstellingsmeubilair tot energiebesparing, sociale trajecten en personeelswelzijn. Zo wil het museum mee bouwen aan een sociaal en ecologisch duurzame samenleving.

Het VCDO charter

In 2020 stapte het MSK als eerste museum in op het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Het museum streeft ernaar zijn ecologische voetafdruk te verlagen en het publiek te inspireren naar een duurzame samenleving.

DSC05599

Museumbezoek met Enchanté

Voor sommige mensen is de financiële drempel voor cultuur erg groot. Dankzij onze samenwerking met Enchanté VZW kan je iemand een ticket trakteren of zelf een gratis bezoek brengen.

Een heldere zaal die wordt belicht door het daglicht dankzij een koepelraam. Aan de muur hangt een groot reliëf met heel wat menselijke figuren op. Over de zaal staan kleine en grotere standbeelden verspreid.

Kunstig groen rond het MSK

Sinds het voorjaar van 2022 vind je rondom het museumgebouw een reeks kunstig geïnspireerde groenzones. Het grasperk werd vervangen door een meer gevarieerde plantengroei, met struiken en meerjarige planten die voorkomen op de schilderijen.

DSC05634

UiTPAS: een extra reeks voordelen

Houders van een UiTPAS regio Gent krijgen in het MSK kortingen en omruilvoordelen. Met een UiTPAS regio Gent met kanstenstatuut kan je zelfs voor slechts enkele euro het hele museum bezoeken.

MSK20190921022

MSK zet schouders onder #sogetinformed!

In 2021 werd op 2 meter hoogte een rode lijn aangebracht op de gevel van het MSK. Daarmee vestigt het museum de aandacht op de stijgende zeespiegel.
De rode lijn op de gevel van het MSK