Veelgestelde vragen | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het museum, onze collecties, je bezoek? Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

Openingsuren

Het museum is open van dinsdag tot vrijdag van 9.30 uur tot 17.30 uur. Tijdens schoolvakanties, weekends en feestdagen zijn we open van 10 uur tot 18 uur. En elke eerste donderdag van de maand blijft het museum open tot 22 uur

Het museum is gesloten op maandag, op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari. Op 24 december en 31 december sluit het museum om 16.00 uur

De zalen worden gradueel ontruimd vanaf een kwartier voor sluitingstijd.

Het museum is open op feestdagen van 10 uur tot 18 uur, behalve indien de feestdag op een maandag valt. We maken niet de brug.

Een bezoek aan alle museumzalen duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Hou er ook rekening mee dat het ontruimen van de zalen een kwartier voor sluitingstijd start.

Tickets

Zit je ticket niet in je mailbox, neem dan tijdens de openingsuren contact op met het onthaal via +32 (0)9 323 67 00 of msk.onthaal@stad.gent. De onthaalmedewerkers kunnen je ticket aan de hand van je naam of mailadres terugvinden.

Ja, tijdens de openingsuren kan je ook telefonisch reserveren via +32 (0)9 323 67 00.

Wanneer een kinderworkshop of jeugdatelier volzet is, kan je ervoor kiezen om je kind op de wachtlijst te plaatsen. Stuur een e-mail via msk.educatie@stad.gent Vermeld bij reservaties telkens: naam, voornaam en geboortedatum van het kind, adres en telefoonnummer van één van de ouders. 
Ook voor een rondleiding kan je je aanmelden voor de wachtlijst.

Een e-ticket of reservatie kan niet meer gewijzigd, geruild of geannuleerd worden. Na ontvangst van de e-tickets worden achteraf ook geen kortingen meer toegekend. Je vindt alle info hierover in het bezoekersreglement.

Ja, met een Museumpas kan je het MSK gratis bezoeken. Je kan een Museumpas aankopen aan ons onthaal. We kunnen helaas niet garanderen dat je als houder van een pas niet in de wachtrij moet staan bij het binnenkomen van het museum. Het is mogelijk dat je nog even moet aanschuiven om je pas te laten scannen.

Groepen en gidsen

Groepen kunnen een bezoek met gids plannen via de online webshop van Boekjebezoek. Doe je aanvraag bij voorkeur minimaal acht werkdagen op voorhand.

Je kan het museum zonder reservatie in groep bezoeken, maar dan zonder gids. Groepen vanaf 15 personen genieten het reductietarief. Wil je zeker zijn dat het niet te druk is in het museum, neem dan contact op met Boekjebezoek. Of wil je toch een gids, dan dien je die minimum acht werkdagen op voorhand ook via Boekjebezoek te reserveren.

Je kan de vaste collectiepresentatie met je eigen gids bezoeken. Hiervoor rekenen we een spreekrecht aan van 15 euro per gids. Om zeker te zijn dat je groep de nodige ruimte heeft, reserveer je je bezoek best vooraf online.

Tijdens tijdelijke tentoonstellingen is een groepsbezoek met eigen gids niet toegelaten.

Toegankelijkheid

Je vindt alle informatie hierover op de pagina met praktische info.

Alle ruimten zijn aangepast aan bezoekers met fysieke noden. Je vindt alle informatie hierover op de toegankelijkheid pagina.

Het museum is volledig toegankelijk. Je kan hiervoor gebruik maken van de bezoekersliften. De makkelijkste ingang met een buggy bevindt zich aan de zijkant van het gebouw.

Het MSK is een inclusief museum. Daarom zijn alle toiletten genderneutraal.

Eten en drinken

Van woensdag t/m zondag kan je voor of na het bezoek in museumbrasserie Mub'art terecht voor een drankje of een lunch.

In de museumzalen zijn eten en drinken niet toegestaan, maar je kan wel even in de borstvoedingsruimte gaan zitten. Je vindt deze naast de vestiaire. Je kan ook terecht in de brasserie of in het park.

Bibliotheek

Je kan de bibliotheek op afspraak bezoeken op weekdagen. Op de bibliotheek-pagina vind je alle praktische informatie.

Het MSK heeft een gespecialiseerde museumbibliotheek waar studenten, onderzoekers en iedereen met een interesse in kunst terecht kunnen voor informatie. Boeken kunnen in de leeszaal geraadpleegd worden maar worden niet uitgeleend.
Je vindt alle informatie over de bibliotheek op de bibliotheek pagina.

Schenking

Al sinds de oprichting van het museum steunt het MSK sterk op de nauwe banden met verzamelaars en kunstliefhebbers, die via schenkingen belangrijke werken toevoegden aan de museumcollectie.
Je vind alle informatie over schenkingen op de schenking pagina.

Plan je bezoek

Meer informatie over de openingsuren, bereikbaarheid, tickets en tarieven van het museum, vind je ook op de pagina met praktische informatie.

DSC05840