Community | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Community

Het MSK bouwt boeiende relaties op met lokale gemeenschappen en met museumliefhebbers uit de hele wereld. Samen willen we van het museum een ontmoetingsplaats maken voor uitwisseling en barrières wegnemen om te genieten van kunst. Hieronder vind je verschillende manieren om deel te worden van die MSK community.

Word Vriend van het museum

De Vrienden van het MSK zijn al sinds 1897 een belangrijke museumparter. Je jaarlijkse lidmaadschap vormt een financiële ondersteuning voor het MSK en in ruil krijg je tal van voordelen.

DSC05615

Schoonvolk!

Sinds 2018 laat het jongerencollectief Schoonvolk! het museum groeien tot een levendige plek voor elke leeftijd. De wisselende ploeg 16 tot 24-jarigen organiseert eigen activiteiten en wil de wereld en het museum' een schop onder haar kont geven'.

DSC01021

Vrijwilligers

Het MSK steunt ook op een ploeg enthousiaste vrijwilligers. Student, werkzoekende, nieuwkomer, gepensioneerde, kunstliefhebber, iedereen is welkom. Vrijwilligers helpen onder meer bij technische ondersteuning, publiekswerking, wetenschappelijk onderzoek en evenementen. Op dit moment zoeken we geen nieuwe vrijwilligers. We zullen tijdig aankondigen wanneer er weer mogelijkheden zijn om je aan te melden.

MSK20190921020 6656

Gidsen en begeleiders

Ons team van gidsen en atelierbegeleiders neemt dagelijks groepen bezoekers mee in de collectie. Om die ploeg zo divers mogelijk te maken, gaan we ook geregeld op zoek naar nieuwe mensen en nieuwe visies.

C Geert Van de Velde

Sluit aan bij onze online communities!

Vacatures

Zonder werknemers kan het MSK niet blijven draaien. Wie weet ben jij zelfs de geknipte persoon om het team te versterken! Neem zeker eens een kijkje tussen onze vacatures.

© Martin Corlazzoli