Wie is wie | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Wie is wie

Directie

Prof. Dr. Manfred Sellink

Museumdirecteur

Zakelijke werking

Vic Verhasselt

Zakelijk coördinator

Séverine Baert

Medewerker fondsenwerving, partnerschappen en duurzaamheid

Brigitte De Vos

HR medewerker

Peggy Hobbels

Medewerker PR & evenementen

Karen Rodts

Beleidsmedewerker

Pascale Van Lent

Financieel medewerker

Annelies Valgaeren

Digitaal strateeg

Collectie, onderzoek en tentoonstellingen

Dr. Johan De Smet

Afdelingshoofd

Dr. Johan De Smet

Afdelingshoofd

Johan De Smet is doctor in de Kunstwetenschappen (Universiteit Gent) en sinds 1995 verbonden aan het MSK Gent, eerst als onderzoeker, sinds 2012 als hoofd tentoonstellingen. Zijn onderzoeksterrein situeert zich op het vlak van de West-Europese kunst uit de periode 1789-1950, met een focus op Belgische kunst uit deze periode. Hij werkte mee aan tal van publicaties en tentoonstellingen in en buiten België en publiceerde over bepalende richtingen in de Belgische 19e- en vroeg-20e-eeuwse kunst als het symbolisme, het Vlaams expressionisme en de Belgische abstracte moderne kunst, en over uiteenlopende figuren als Emile Claus, Charles Doudelet, Léon Frédéric, Paul-Gustave Van Hecke, Emile Verhaeren en Gustave Van de Woestyne.

Dr. Frederica Van Dam

Teamhoofd tentoonstellingen & curator oude kunst

Dr. Frederica Van Dam

Teamhoofd tentoonstellingen & curator oude kunst

Frederica Van Dam studeerde Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent en is sinds 2017 curator oude kunst in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). Ze co-cureerde de meermaals bekroonde tentoonstelling Van Eyck. Een optische revolutie (2020) en was de drijvende kracht achter de eerste monografische tentoonstelling (2023) en bijhorend boek over de Vlaamse caravaggist Theodoor Rombouts (1597-1637). Momenteel bereidt ze samen met het National Museum for Women in the Arts in Washington D.C. een tentoonstelling voor over vrouwelijke kunstenaars in de Lage Landen (1600-1750).

Frederica promoveerde op een studie naar Vlaamse schilders in het vroegmoderne Engeland en publiceerde binnen deze context een boek over de Gentse schilder-dichter Lucas d’Heere (1534-1584) in Engeland. Haar expertise en interesse situeert zich voornamelijk in de schilderkunst van de vroegmoderne periode (1500-1620) in het veld van de (Anglo-Vlaamse) portretkunst, technische kunstgeschiedenis, Zuid-Nederlandse renaissancehumanisme en het Vlaamse caravaggisme.

Lieven Gerard

Restaurator & conservator

Jet Peters

Tentoonstellingsorganisator

Joost Surmont

Restaurator & conservator

Candice Van Heghe

Assistent curator

Bibliotheek en archief

Sofie Corneillie

Bibliotheekmedewerker

Marketing, communicatie en publiekswerking

Dr. Bart Ooghe

Afdelingshoofd

Bart Ooghe behaalde aan de Ugent een doctoraat waarin hij cultuurgeschiedenis, literatuur en historische geografie met elkaar verbond. In 2007 maakte hij de sprong naar de cultuursector, en sinds 2015 is hij in het MSK aan de slag als hoofd marketing, communicatie en publiekswerking.

Samen met het team streeft hij naar het bereiken en betrekken van steeds diversere publieken, zowel binnen als buiten de museummuren. Een deelaspect hiervan is de LGBTQIA+ programmatie van het MSK, die hij sinds 2021 coördineert en vanuit welke rol hij curator is van de tentoonstelling 'Queer Belgian Art' (2027).

Soetkin Bruneel

Pers- en communicatiemedewerker

Ruud Ruttens

Grafisch vormgever

Nora De Wit

Teamhoofd publiekswerking

Madelein Descamps

Publieksmedewerker

Lies Ledure

Publieksmedewerker

Melissa Melsens

Publieksmedewerker

Shop en onthaal

Veerle Penninck

Shopverantwoordelijke

David Henry

Onthaalmedewerker

Isabelle Heytens

Onthaalmedewerker

Alexandra Becerra Lopez

Onthaalmedewerker

Gebouw en veiligheid

Wesley De Smet

Afdelingshoofd

Els Anthuenis

Onthaal en technisch medewerker

Boris De Bisschop

Onthaal en technisch medewerker

Ilja Vandenbroucke

Gebouwbeheerder

Erfgoedbewaking

Annick, Bart, Carine, Carine, Cinderella, Dave, Geert, Gunter, Karin, Kenneth, Mike, Reza, Sam, Sven, Tom

Vrienden van het MSK

Sven Bontinck

Secretariaat

Vrijwilligerswerking

Brigitte De Vos

HR medewerker

Catherine Norro

Vrijwilligerswerking

Vrijwilligers

Alexandra, Lieve, Eddy, Michel, Bart, Kurt, Jean, Hilde, Erica, Eric, Rita, Monique, Betty, Gudrun, Katleen, Mieke, Katrien, Vibe, Paula, Maarten, Béatrice, Chris, Gina, Peter, Daisy, Jean, Boris, Berre, Myriam, Sofie, Brigitte, Matteo, Tom

Gidsenwerking

Melissa Melsens

Publieksmedewerker

Gidsen en atelierbegeleiders

Martine Audenaert, Erik Bassier, Saskia Benoit, Sylvie Brems, Bieke Brunin, Helen Buys, Zoë Croegaert, Celesta Daniëls, Miguel De Clerq, Sanne De Cooman, Rozemarijn de Keyser, Saskia De Keyser, Claudine De Mulder, Katrien De Tremerie, Kathy De Vos, Valerie De Witte, Christine Demeunynck, Marianne Devogele, Dominique Dumon, Pieter Duysburgh, Petja Gekiere, Ben Ghyselinck, An Hernalsteen, Dirk Heyndrickx, Catherine Lampo, Lisa Man, Hildegarde Meganck, Inge Misschaert, Wim Provoost, Eric Reynaerts, Paul Sioncke, Annemie Stautemas, Annelies Steen, Sofie Steen, Joris Strouken, Louise Van de Werve, Kate Van der Haegen, Nienke Vander Slock, Wim Van Driessche, Ann Van Eenaeme, Karen Van Gulik, Anaïs Van Hoorebeke, Jo Vandevelde, Mieke Vyncke

Maak hier kennis met onze gidsen en atelierbegeleiders

Schoonvolk

Madelein Descamps

Publieksmedewerker

Schoonvolkers

Matilde Bruneel, Lisa Van Raemdonck, Lotte Wouters, Hannah Engelen, Maaike D'Aes, Lana Rossie, Jakob De Smaele, Noé Lagaert, Jutte Dessein, Kobe Cottyn, Inès Al Share, Jits Schoonacker, Delphine Hanssens, Mirte Fransen, Charlot Vael