Beleid | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Beleid

Hieronder kan je het beleidsplan en de jaarverslagen van het museum downloaden. Neem voor verdere vragen over het museumbeleid contact op met museum.msk@stad.gent.

Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) is het oudste museum van België. Na 225 jaar wil het MSK een museum zijn dat open staat voor de wereld: niet alleen met een brede blik op de multiculturele gemeenschap maar ook op de steeds evoluerende beeldtaal. Het wil verbanden leggen tussen ‘oude’ naar ‘hedendaagse’ kunst, en niet alleen naar het verleden maar ook naar de toekomst kijken.

Een wandeling doorheen het museum is niet alleen een wandeling doorheen de tijd, maar vooral een ontdekkingstocht naar onszelf, naar onze herinneringen en onze verlangens, ons kritisch oordeelsvermogen, onze esthetische maar ook onze ethische waarden. Onze betrachting is dat elke bezoeker uit het museum iets meeneemt. Een geslaagd museumbezoek is een unieke ervaring waarna elke bezoeker het museum verlaat met iets meer… van zichzelf. Meer en meer gaat de aandacht uit naar connectie, interactie, samenwerking, en verbinding, ook in de museumwereld.

Duurzaamheid

Het museum wil actief meebouwen aan een sociaal, maatschappelijk en ecologisch duurzame samenleving. Achter de schermen werken we aan recyclage en energiebesparing. Voor de schermen willen we drempels tot cultuur wegnemen en mensen met elkaar verbinden.

DSC05599