UiTPAS | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

UiTPAS

UiTPAS is jouw voordeelkaart voor verrassende vrije tijd buitenshuis. Spaar in heel Vlaanderen punten en ruil deze om voor UiTPAS-voordelen. Mensen in armoede hebben recht op het kansentarief aan de kassa.

Hoe werkt UiTPAS?

Op tal van plaatsen kan je een UiTPAS kopen voor max. 5 euro. Makkelijk, met je eID. Op die UiTPAS staan enkele lokale welkomstvoordelen, waar je meteen van kunt profiteren. Bij elk bezoek aan een plaats die aangesloten is bij UiTPAS (en dat zijn er intussen meer dan 3000, waaronder ook het MSK) spaar je een punt. Die punten kan je later omruilen, bijvoorbeeld voor een gadget, een activiteit, een gratis toegangsticket...

Geniet van kortingstarieven!

Elke houder van een UiTPAS regio Gent krijgt korting op het toegangsticket, voor zowel de tentoonstellingen als de vaste collectie.  Als houder van een UiTPAS regio Gent met kansenstatuut heb je recht op een nog grotere korting. Je bezoekt ons dan voor slechts een paar euro!

Je korting wordt meteen verrekend aan de balie, na het scannen van je UiTPAS. Je kan ook je UiTPAS ticket online kopen en je pas tonen bij je bezoek.

Omruilvoordeel: gratis toegang tot het MSK

In ruil voor 10 UiTPAS punten krijg je een gratis toegangsticket. Ruil je punten om aan de balie van het museum of in de Gentse UiTWinkel. Als er een afzonderlijk toegangstarief geldt voor de tijdelijke tentoonstelling, dan is dit voordeel enkel geldig voor de vaste collectie.

Er zit een oudere man met een oranje trui naar een schilderij te kijken. Schuin rechts voor hem staat een wit standbeeld van een zittende vrouw. Op het schilderij dat de man studeert staat een klein jongetje dat aan het tekenen is te midden van zijn broers en zussen. Aan de linkerkant hangt een schilderij. Aan de rechterkant hangen twee schilderijen boven elkaar.

Omruilvoordeel: deelname aan een instap rondleiding

Elke maand kan je individueel aansluiten op een instaprondleiding in het MSK. Het museum zorgt voor de gids, jij hoeft enkel je plaats te reserveren. In ruil voor 10 punten neem je gratis deel. Het toegangsticket is hier niet in inbegrepen, maar ook dit kan je voor 10 punten ruilen! Reserveer je plaats vooraf via de balie.

20220303 MSK museumnacht c Martin Corlazzoli COR07566

Omruilvoordeel: rondleiding met gids voor een groep

Met 90 UiTPAS punten kan je een gids boeken die je in groep meeneemt in het MSK. Een rondleiding duurt 1,5 uur, voor maximaal 15 personen. We bieden een hele reeks thema's aan: van een kennismaking met de collectie of tentoonstelling, een familierondleiding, tot een LGBTQ+ tour. De museumtickets zijn hier niet in inbegrepen. Check het volledige aanbod.

MSK20190921010

Omruilvoordeel: set Van Eyck-postkaarten

In ruil voor 10 UiTPAS-punten krijg je in de MSK-shop een set van 3 unieke Van Eyck-postkaarten. Vraag ernaar in de shop! Max. 1 per UiTPAS, zolang de voorraad strekt.

Van Eyck 01