Praktische info | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Praktische info

Geniet in het MSK van de schoonheid van ons unieke gebouw, laat je verwonderen door 600 jaar kunst en kom helemaal tot rust in het Citadelpark!

Openingsuren

maandag Gesloten
dinsdag 09:30 - 17:30
woensdag 09:30 - 17:30
donderdag 09:30 - 17:30
vrijdag 09:30 - 17:30
zaterdag 10:00 - 18:00
zondag 10:00 - 18:00

Tijdens schoolvakanties is het museum open van 10:00 tot 18:00 uur.
Elke eerste donderdag van de maand (behalve in juli, augustus en september) is het museum open tot 22:00 uur voor de Late Donderdag.

Het museum is gesloten op 25 en 26 december, 1 en 2 januari.
Op 24 en 31 december sluit het museum om 16:00 uur.

Adres

Fernand Scribedreef 1
9000 Gent

Museum voor Schone Kunsten Gent
museum.msk@stad.gent

+32 (0)9 323 67 00

Bereikbaarheid

Vanaf station Gent-Sint-Pieters wandel je ca. 15 min. naar het MSK. Neem hiervoor de route langs de Koningin Astridlaan en door het Citadelpark, of volg de Clementinalaan en Parklaan om rondom het park te wandelen.

Het museum is vlot bereikbaar met de fiets. Er zijn fietsenstallingen aanwezig voor het museum.
Bekijk hier de verschillende opties om een fiets te huren in Gent.

Het museum ligt op 5 minuten wandelen van bushalte Heuvelpoort, en is bereikbaar per bus vanaf stations Gent-Sint-Pieters, Gent-Dampoort en het stadscentrum. Uurroosters voor tram en bus kan je opzoeken op www.delijn.be.

DynamoOPWEG zorgt ervoor dat je met de klas (max. 30 personen) gratis gebruiken kan maken van de bussen of trams van De Lijn voor je bezoek aan het MSK. Ontdek hier de mogelijkheden van dynamoOPWEG.

Vanuit verschillende steden in de UK, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Zwitserland kan je Brussel-Zuid met de trein bereiken binnen de 6,5u. De routes in het rood kan je afleggen met een hogesnelheidstrein. De blauwe lijnen zijn gewone treinverbindingen.

Reis wereldwijd op een duurzaam manier met de tips van The Man in seat 61. Hij adviseert om ticketprijzen te vergelijken op het online reservatiesysteem van de treinmaatschappij in het land van je bestemming.

Via Trainline kan je internationale ticketreservaties doen voor trein en bus.

Bekijk deze kaart met nachttreinen in Europa.

Bestel (digitale) dienstregelingen of een kaart met alle spoorwegen in Europa.

Het MSK is met de wagen bereikbaar via de Charles de Kerchovelaan en de verkeersaders E17 en de E40.
De GPS-coördinaten zijn 51.038336,3.723876.

In Gent is een lage-emissiezone van kracht. De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer binnenrijden. Controleer vooraf zeker op de site van de stad of je in deze zone rijden mag met je wagen.

Bekijk hier de verschillende opties voor carpoolen.

Oplaadpunten voor E-voertuigen
De Stad Gent voorziet laadpunten waar elektrische wagens tegen betaling opgeladen kunnen worden.
Het overzicht vind je hier.

Park and rides buiten het centrum
Parkeer je auto op een gratis park-and-ride (P+R) en reis verder met tram of bus naar het MSK. Park-and-rides Expo-The Loop en Arsenaal zijn goed gelegen voor wie met de auto uit de richtingen Brugge, Oudenaarde, Antwerpen of Brussel komt. De bus of tram brengen je tot op wandelafstand van het Museum voor Schone Kunsten.

De park-and-ride Watersportbaan en Weba / Decathlon hebben een gratis shuttledienst naar het stadscentrum.

De park-and-rides zijn bovendien opgenomen in het netwerk van deelfietsen van Donkey Republic. Je huurt deze met je smartphone, via de app van Donkey Republic.

Parkeergarage Sint-Pietersplein 
Deze parking ligt op 700 meter van het museum. Ze telt 700 parkeerplaatsen, waaronder 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er zijn 2 oplaadpunten voor elektrische wagens. Deze parking ligt in de lage-emissiezone, dus controleer vooraf zeker of je in deze zone rijden mag met je wagen.

Parkeergarage Zuid – Volg zone Zuid-Reep
Deze parking bevindt zich onder het Gent-Zuid shoppingscenter en het Woodrow Wilsonplein. Er zijn 1.034 plaatsen, waaronder 2 voor personen met een handicap. Deze parking ligt niet in de lage-emissiezone. Wandel 1,5 km tot aan het museum of neem bus 5, die je op 12 minuten naar het museum brengt.

Parkeergarage Savaanstraat – Volg zone Veldstraat
Deze parking telt 588 plaatsen met 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap en ligt in de lage-emissiezone. Deze parkeergarage bevindt zich op 1500 meter van het museum.

Overige parkings Vrijdagsmarkt, Ramen, Tolhuis, Reep, De Kouter, Centerparking, Sint-Michiels en Gent Dampoort. Meer info over de parkeergarages en de tarieven vind je hier. Controleer online ook de actuele parkeerbezetting.

B-Parking Sint-Pietersstation
Deze parking telt 1.580 plaatsen, waaronder 47 plaatsen voor personen met een handicap en 6 plaatsen met laadpunt voor elektrische wagens. Deze parking ligt niet in de lage-emissiezone. De ondergrondse parking is rechtstreeks toegankelijk vanaf de R4 rond Gent, via de Valentin Vaerwyckweg en de Timichegtunnel. Deze nieuwe weg is mogelijk nog niet opgenomen in alle routeplanners en GPS toestellen.

Je kan natuurlijk ook parkeren in parkeergarages in het centrum. Meer info over de parkings Savaanstraat, De Kouter, Centerparking en Sint Michiels vind je op hun website.

Parkeren op straat
De onmiddellijke buurt rond het MSK is voornamelijk voorbehouden voor bewoners. De overige parkeerplaatsen zijn betalende gele zone.

Opgelet: parkeer niet op plaatsen voorbehouden voor bewoners. Die zones zijn aangeduid met een bord. Wie er toch parkeert, riskeert een boete van 80 euro per drie uur.

Tickets en extra informatie

Het overzicht van de tarieven vind je hier.

Reserveer hier je tijdslot en boek je ticket.

Bekijk het zaalplan

Lees het bezoekersreglement

De gevel van het Museum voor Schone Kunsten Gent
© Martin Corlazzoli