Green Key | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Green Key

In 2024 neemt het MSK als eerste museum in Vlaanderen het internationale 'Green Key' label in ontvangst. Dit erkent het museum als een toeristische attractie en congreslocatie die belangrijke inspanningen levert op vlak van ecologische duurzaamheid.

Strenge doorlichting

Green Key is een internationaal duurzaamheidslabel voor logies, congres- en eventlocaties, toeristische attracties en restaurants. Het is een programma van de Foundation For Environmental Education (FEE) en wordt in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium met de steun van Toerisme Vlaanderen.

Green Key-kandidaten moeten voldoen aan meer dan 100 duurzaamheidscriteria over thema’s zoals energie, water, afval, educatie van bezoekers en personeel, schoonmaak, eten en drinken... Labelhouders engageren zich er onder meer toe om hun ecologische voetafdruk laag te houden dankzij energie- en waterbesparende maatregelen, kiezen voor lokale, biologische en/of vegetarische catering bij hun activiteiten, vermijden wegwerpverpakkingen en poetsen met ecologische producten.

Internationale erkenning

Green Key is het eerste kwaliteitslabel dat duurzaam reizen, zakelijke bijeenkomsten en vrije tijd promoot. Het
is aanwezig op vijf continenten en in 60 landen, van België tot Zuid-Afrika. Meer dan 3.600 locaties hebben het label ontvangen. In België hadden het Belvue Museum en het Migratiemuseum in Brussel dit label al behaald.

Het MSK is het eerste Green Key museum in Vlaanderen. Ook onze hotelpartners hebben dit label. Het is een belangrijke erkenning voor de inspanningen die het museum levert rond ecologische en sociale duurzaamheid, met de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties als kapstok en het VCDO charter als leidraad.

Meer informatie over het label vind je bij Visit Gent en op de officiële Green Key website.

Het VCDO charter

In 2020 stapte het MSK als eerste museum in op het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Het museum streeft ernaar zijn ecologische voetafdruk te verlagen en het publiek te inspireren naar een duurzame samenleving.

DSC05599