Voelplaten | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Voelplaten

altijd beschikbaar
route
Voelplaat voor slechtzienden jan 2019 69

Mensen met een visuele beperking kunnen de schilderijen in de vaste collectie beleven met de 3D-voelplaten (gemaakt uit polyurethaan hars). Je kan ze terugvinden bij de desbetreffende schilderijen doorheen het museum.

Momenteel staan er vier stuks opgesteld in de museumzalen en ambieert het MSK om in de toekomst verder te investeren in soortgelijke voelplaten. Je kan de voelplaten ontdekken bij Het goede huis van Gustave De Smet, bij Portret van een jonge vrouw van Frans Pourbus, bij De Kruisdraging van Jheronimus Bosch en bij Haven. Opus 2 van Victor Servranckx.

Enkele cijfers

Ongeveer 2 personen op 100 in België hebben een visuele handicap. Daarvan is ongeveer 1 op 1000 mensen blind. In België leven dus ruim 200.000 mensen die slechtziend zijn en +/- 11.000 mensen die blind zijn. Velen krijgen pas op latere leeftijd te maken met een visuele handicap. Zo'n 85 procent van de mensen met een visuele handicap zijn ouder dan vijftig jaar. In onze vergrijzende samenleving vormen senioren met een visuele beperking dan ook een steeds grotere groep.

Meer info vind je op de pagina van Blindenzorg Licht en Liefde.

voelplaat