Schoonvolk! | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Schoonvolk!

Schoonvolk! is het jongerencollectief van het MSK, voor en door jongeren van 16 tot 26 jaar. Met een kritische blik zetten ze zich in om de deuren van het museum te openen en haar drempels te verlagen. Met aandacht voor duurzaamheid en inclusie doen ze samen het museum verder groeien en tonen ze dat er geen stof hoeft te liggen op schone kunsten.

Schoonwat!?

In hun eigen woorden: "Schoonvolk! is het jongerencollectief van het MSK: schoon, jong volk dat staat te springen om de wereld een schop onder haar kont te geven, de slapende mens wakker te schudden en te bewijzen dat er op schone kunsten geen stof hoeft te liggen."

Met hun achtergronden in bijvoorbeeld toerisme, beeldende kunst, talen, pedagogie of journalistiek, bedenkt de groep activiteiten die het museum nog toegankelijker kunnen maken voor hun leeftijdsgenoten. Ze organiseren activiteiten, gaan met het museumteam in gesprek en brengen een frisse kijk op wat het MSK vandaag kan betekenen. Ze willen een enthousiaste vinger aan de pols houden bij wat er leeft bij de jongere kunstliefhebber en vooral bij de jongere nog-niet-museumbezoeker.

Lid worden?

Sommige leden draaien intussen al even mee, maar elk jaar gaat de groep ook op zoek naar nieuw bloed. Vanaf het einde van de schooljaar lanceren ze telkens een oproep voor nieuwe leden, waarbij frisse visies en diversiteit in de ploeg cruciaal zijn. Enkel zo kunnen ze hun doelstelling om het museum wakker te schudden echt waar maken.

Heb je de vorige oproep gemist of wil je nu al kandideren voor volgend jaar? Neem dan zeker contact op met schoonvolk.mskgent@gmail.com.

Schoonvolkers

Matilde Bruneel, Lotte Wouters, Hannah Engelen, Maaike D'Aes, Lana Rossie, Jakob de Smaele, Noé Lagaert, Kobe Cottyn, Jits Schoonacker, Delphine Hanssens, Charlot Vael, Mira Thielemans, Arwen Gryson, Aaron Leijssen, Candice Dalino, Mona Schokaert, Lotte De Broyer, Hasse Van Houcke


Foto: © Noé Lagaert

NL untitled 8007243 2