Schoonvolk! | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Schoonvolk!

Het MSK heeft al lang een uitgebreide publiekswerking, en sinds 2018 kwam hier een werking specifiek voor en vooral met jongeren bij. Schoonvolk! is een gevarieerde groep van een vijftiental jongeren tussen 16 en 24 jaar, die het museum verder wil doen groeien tot levendige plek voor elke leeftijd.

Schoonwat!?

In hun eigen woorden: "Schoonvolk! is het jongerencollectief van het MSK: schoon, jong volk dat staat te springen om de wereld een schop onder haar kont te geven, de slapende mens wakker te schudden en te bewijzen dat er op schone kunsten geen stof hoeft te liggen."

Met hun achtergronden in bijvoorbeeld toerisme, beeldende kunst, talen, pedagogie of journalistiek, bedenkt de groep activiteiten die het museum nog toegankelijker kunnen maken voor hun leeftijdsgenoten. Ze organiseren activiteiten, gaan met het museumteam in gesprek en brengen een frisse kijk op wat het MSK vandaag kan betekenen. Ze willen een enthousiaste vinger aan de pols houden bij wat er leeft bij de jongere kunstliefhebber en vooral bij de jongere nog-niet-museumbezoeker.

Lid worden?

Sommige leden draaien intussen al even mee, maar elk jaar gaat de groep ook op zoek naar nieuw bloed. Vanaf het einde van de schooljaar lanceren ze telkens een oproep voor nieuwe leden, waarbij frisse visies en diversiteit in de ploeg cruciaal zijn. Enkel zo kunnen ze hun doelstelling om het museum wakker te schudden echt waar maken.

Heb je de vorige oproep gemist of wil je nu al kandideren voor volgend jaar? Neem dan zeker contact op met schoonvolk.mskgent@gmail.com.

Schoonvolkers 2022-2023

Matilde Bruneel, Lisa Van Raemdonck, Lotte Wouters, Hannah Engelen, Maaike D'Aes, Lana Rossie, Jakob De Smaele, Noé Lagaert, Jutte Dessein, Kobe Cottyn, Inès Al Share, Jits Schoonacker, Delphine Hanssens, Mirte Fransen, Charlot Vael