Doe een schenking aan de collectie | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Doe een schenking aan de collectie

Al sinds de oprichting van het museum steunt het MSK sterk op de nauwe banden met verzamelaars en kunstliefhebbers, die via schenkingen belangrijke werken toevoegden aan de museumcollectie. Enkele van de belangrijkste werken in onze zalen danken we aan gulle schenkers.

Ook vandaag kan je de MSK-collectie nog steeds rechtstreeks versterken door de schenking of het legaat van een kunstwerk. Uiteraard wordt elke schenking vooraf nauwkeurig afgewogen, om zeker te zijn dat deze binnen het collectiebeleid van het museum past. Voor zover mogelijk proberen we je ook door te verwijzen naar een ander museum, als we denken dat je stuk daar beter terecht komt.

Heb je interesse om kunst te schenken, of wens je hier meer informatie over te ontvangen? Neem dan zeker contact op met dr. Johan De Smet. Je kan het museum daarnaast ook steunen via een geldelijke gift, en je kan het MSK ook opnemen in je testament.

Een man en een vrouw kijken op zaal naar enkele schilderijen die aan twee muren hangen. De man staat met zijn rug naar ons. De vrouw kruist hem en wandelt onze richting uit. Op de schilderijen staan enkele portretten.