Het MSK lanceert als eerste in België een LGBTQ+ rondleiding door de vaste collectiepresentatie. Via 11 kunstwerken staan we stil bij queer verhalen die letterlijk aan de MSK-muren hangen maar toch nog nooit verteld werden. We zien hoe uiteenlopend gender en geaardheid vroeger beleefd werden, en dat doet ons nadenken over hoe we hier vandaag naar kijken.

Scènes van de godin Artemis en haar vrouwelijke gezellen, de transformatie van Hermaphroditus, of het oudste MSK-portret van een ‘man die een relatie had met een man’: het zijn enkele van de stops in de kersverse tour. De rondleiding is samengesteld en gegeven door leden van de LGBTQ+ gemeenschap, maar iedereen is welkom om deze verborgen verhalen te ontdekken. We zien de rondleiding als een 'safe space' met respect voor elkaars beleving en ruimte om visies te delen.

Deze rondleiding boeken voor een groep?

Wil je deze rondleiding op een ander moment boeken voor een groep (max. 20 personen per gids)? Gebruik dan het online formulier van Boekjebezoek of neem telefonisch contact op via 09/210.10.75. Voor een groepsrondleiding betaal je 90 euro voor de gids + een toegangsticket per deelnemer. Schoolgroepen betalen 70 euro voor de gids, toegang voor deelnemers onder 19 jaar is gratis.

Elisa de Gamond, 'Slapende nimf uit het gevolg van Diana', …
Elisa de Gamond, 'Slapende nimf uit het gevolg van Diana', 1826, MSK Gent