Audiogids vaste collectie | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Audiogids vaste collectie

altijd beschikbaar
route
Een man en een vrouw kijken bestuderen een schilderij dat aan een lichtblauwe muur hangt
© Martin Corlazzoli

De gratis audiogids maakt van je museumbezoek een extra leuke belevenis. De audiotour neemt je mee langs meer dan 50 hoogtepunten uit onze collectie.

De luistertour laat je nieuwe inzichten en leuke weetjes ontdekken en nodigt je uit om langer stil te staan bij opmerkelijke details in de werken. Elke stop in de tour staat op zich, dus je kiest zelf hoe vaak je even langer wil stilstaan, luisteren en kijken.

De vaste route door de collectie bevat ook enkele verdiepende stops. Zo zetten we de audioguide in als instrument om meerstemmigheid te creëren. We bieden bij enkele kunstwerken meer ruimte om andere verhalen en interpretaties aan bod te laten komen. Op die manier verruimen we de blik op onze collectie en tonen we aan dat kunstwerken voor iedereen andere referenties, gedachten, herinneringen en inspiratie oproepen.

Er zijn vier verdiepende thema’s om te ontdekken:

  • Schoonvolk!: actuele interpretaties van enkele collectiestukken door het jongerencollectief van het museum
  • MuSiKa: muzikale interpretaties door Ehsan Yadollahi en Shalan Alhamwy, i.s.m. De Centrale
  • Audiodescriptie: Uitgebreide beschrijvingen voor bezoekers met een visuele beperking
  • LGBTQ+: zeven reguliere stops werden vervangen door een nieuw audiofragment. Deze bekijken de werken vanuit een queer-perspectief.

De gids is verkrijgbaar in Nederlands, Frans en Engels en is inbegrepen in een museumticket. We bieden een versie aan voor volwassen én een versie voor families (vanaf 6 jaar), zodat ook de jongste museumbezoeker voor het eerst kan kennismaken met de kunstwerken in het MSK.