Ga naar inhoud (Enter)

Gidsen en atelierbegeleiders

Het MSK werkt samen met bijna 50 gidsen. Dagelijks nemen zij groepen volwassenen en kinderen gepassioneerd mee in de vaste collectiepresentatie of de tijdelijke tentoonstellingen, en begeleiden ze workshops in het museumatelier.

Rondleidingen, workshops en instapactiviteiten

Het MSK heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen en families, scholen, volwassenen en verenigingen die zich in groep willen onderdompelen in de kunsten. Je kan rondleidingen boeken, deelnemen aan workshops en instappen op laagdrempelige themadagen zoals de Kunstendag voor kinderen of de Erfgoeddag.

Bovenop de rondleidingen op vraag organiseert het museum ook maandelijkse gesprekken op zaal en thematische instaprondleidingen waaraan je individueel kan deelnemen.

Om dit alles mogelijk te maken, steunt het museum op een grote ploeg gidsen en begeleiders die zich als freelancers engageren voor het MSK. Sommigen zijn aan de slag als all-round gids, anderen specialiseren zich in bepaalde thema's of specifieke publieken.

Zelf museumgids worden?

We gaan geregeld op zoek naar nieuwe gidsen en atelierbegeleiders om de ploeg uit te breiden. Een liefde voor kunst en natuurlijk een scoiale en open ingesteldheid zijn daarbij cruciaal, maar je hoeft zeker geen (kunst)historicus te zijn om in het MSK aan de slag te gaan.

Integendeel: we willen net een zo divers mogelijke gidsenploeg uitbouwen, met mensen van allerlei leeftijden, achtergronden en visies. We moedigen gidsen ook aan om nieuwe methodieken te bedenken of originele themarondleidingen uit te werken. Zo blijven de verhalen die we vertellen actueel en uitdagend.

Wil je meer weten over ons gidsenbeleid en wil je graag kandideren? Neem dan contact op met de dienst publiekswerking, msk.educatie@stad.gent.

Plan je groepsbezoek

Wil je het MSK bezoeken met vrienden of familie, met de school, je vereniging of bedrijf? Check dan ons ruime aanbod voor groepen, met en zonder gids!

20220303 LGBTQ