kleine, gebaar | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Het kleine gebaar

Selma & Sofiane Ouissi

Tentoonstelling
18.06 – 15.08.16

Het kleine gebaar 04

'Het kleine gebaar' door de Tunesische kunstenaars Selma en Sofiane Ouissi gaf gestalte aan de wisselwerking tussen lichaamstaal, poëzie, en sociale contexten. Het werk verbeeldde nieuwe manieren van samenleven, gebaseerd op samenwerking, solidariteit en collectief denken. Samenwerkend met lokale gemeenschappen, verkenden de kunstenaars de kracht van non-verbale communicatie, en haar potentieel om landsgrenzen en taalbarrières te overstijgen.

Selma & Sofiane Ouissi
Selma & Sofiane Ouissi (Tunesië) onderzoeken de kracht van gebaren over grenzen en sociale barrières heen. Tussen film, choreografie en installatie documenteert 'Laaroussa' de beeldtaal van de handgebaren van pottenbaksters in Sejnane en verkent het de relatie tussen de mens, zijn lichaam en zijn omgeving.

Openingsevenement
Zaterdag 18 juni 2016 was een dag boordevol actie en reflectie over kleine gebaren als bron van betekenis en communicatie. Naast de . Bij deze gelegenheid werden ook Erin Manning en Nikolaus Gansterer uitgenodigd. Terzelfdertijd werd een selectie van historische werken uit de collectie getoond met aandacht voor het kleine gebaar en ook voor de co-creatietrajecten in samenwerking met Manoeuvre, WOCK en MUS-E.

Protocols voor de toekomst
Elk van de drie projecten die doorgingen onder 'Manufactories' werd vertaald in een concrete handleiding of protocol. Hiermee kan elke organisatie zelf aan de slag met de lessen die het MSK en haar partners leerden in de loop van twee jaar experimentatie.