Kunstbabbelkaarten | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Kunstbabbelkaarten

altijd beschikbaar
route
Babbelkaarten en NT2
© Geert Van de Velde

Onze kunstbabbelkaarten nodigen je uit om met je klasgroep in gesprek te gaan aan de hand van een selectie werken uit de collectie van het MSK.

Samen kan je het hebben over alledaagse onderwerpen zoals kledij, hobby’s, feest, vakantie, de zintuigen… Daarenboven is het een fijne kennismaking met kunst en met de collectie van het MSK.

Hoe het werkt

De babbelkaarten richten zich op klassen in het secundair of hoger onderwijs en in het taalonderwijs voor nieuwkomers. Taalleerkrachten kunnen ze inzetten om gesprekken op gang te brengen en de deelnemers zo talen te laten oefenen. Leerkrachten beeld of esthetica kunnen ze gebruiken om dialoog op gang te brengen rond kunst. De kaarten zijn digitaal beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Het concept is eenvoudig: kijk naar het kunstwerk op de fiche, laat je inspireren door de voorbeeldvragen en ga zo met elkaar in gesprek. De babbelkaarten vormen een brug tussen kunst beleven en taal verwerven. Ze zijn zo ontworpen dat er geen bijkomende museale begeleiding of gids nodig is. De activiteit kan je dus volledig zelfstandig organiseren.

IMG 3249