zaal, natuur, verbeeld(t | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Zaal E: Natuur verbeeld(t)

Belmundo festival

Tentoonstelling
03.03 – 05.06.22

Clara Voortman, 'Kaap van Antibes (Côte d'Azur)', 20ste eeuw, MSK Gent.

Van 3 maart tot 5 juni landt Belmundo Festival, het Gentse activiteiten-festival rond internationale solidariteit, in het MSK. Naar aanleiding daarvan loopt in Zaal E het project 'Natuur verbeeld(t)', waarin we bezoekers uitnodigen om de kunst in onze collectie op een andere manier te bekijken. De natuur op onze werken staat niet alleen centraal, maar we geven haar ook een stem en vertrekken vanuit haar perspectief. Met een permanent aanbod en allerlei activiteiten worden bezoekers geprikkeld om zich even in de natuur te verplaatsen en na te denken over haar verleden en haar toekomst.

Natuur verbeeld(t)
In Zaal E dompelen we de bezoeker onder in het thema, met kunst waarop de natuur primeert en teksten en poëzie in samenwerking met Auw La, vereniging voor geschreven en gesproken woord. ‘Babbelkaarten’ moedigen aan tot reflectie en conversatie en op de tekenkaarten kan je je creativiteit de vrije loop laten. Nocturnes, babbeltafels voor anderstalige nieuwkomers en creatieve workshops voor personen met een bijzondere behoeften nodigen iedereen uit om deel te nemen aan het gesprek.

'Weergaloze natuur’
Het parcours 'Weergaloze natuur' leidt je door het hele museum en werpt een nieuw licht op natuurtaferelen uit onze collectie, en op de relatie tussen kunst, mens en natuur.

Babbelkaarten
In Zaal E vind je ook de babbelkaarten terug. Met deze kaarten nodigen we je uit om enkele kunstwerken uit onze collectie te bespreken die allemaal draaien rond de natuur – en de relatie die de mens ermee heeft. De babbelkaarten zijn opgesteld om Nederlands te oefenen, maar iedereen mag ze gebruiken!