micromuseum, gent | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Micromuseum Gent

Gorod Ustinov

Tentoonstelling
05.05 – 30.09.15

03

Van 5 mei tot 28 juni 2015 waren twee jonge Russische kunstenaars te gast in het Museum voor Schone Kunsten. De leden van het kunstenaarscollectief Gorod Ustinov bouwden hier samen met de museumbezoekers aan het ‘Micromuseum Gent’. Nadien bouwden de bezoekers hier tot 30 september nog aan verder.

Recuperatiekunst

Het duo ging samen met de museumbezoekers aan de slag met eenvoudige en soms oude materialen. Door deze materialen te bekijken, te voelen en erover na te denken, creëren ze nieuwe vormen. Gedurende deze recyclage materialiseren uitgewisselde ideeën zich in nieuwe kunstvoorwerpen.

Schijnbaar tegenstrijdige materialen, zoals textiel en kogelhulzen, worden door dit proces omgevormd tot communicatiemiddel. Uit ver­nietiging en wegwerp maken de deelnemers nieuwe creaties, die hen verbinden met de wereld en met elkaar. In de context van het museum en de stad bouwen jong en oud op deze manier mee aan een gedeelde, dynamische omgeving: het micromuseum gent.

Micromuseum leefde verder

Ook na hun vertrek bleef het Micromuseum verder groeien. De kinder- en jongerenateliers van het MSK werkten enthousiast mee en op zondagvoormiddagen konden bezoekers vrij deelnemen aan de open workshops. Het Micromuseum was te bezichtigen tot 30 september.