Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) is het oudste museum in België. De kern van de collectie gaat terug tot 1798. Het museum is gehuisvest in een monumentaal gebouw dat speciaal voor deze collectie werd ontworpen en dat in 1905 de deuren opende voor het publiek.

In de permanente presentatie ontdek je ruim 600 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot vandaag, waaronder een bijzondere collectie (Belgische) kunst uit de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw.

Duik in de wereld van oude Meesters als Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck, en van impressionisten, surrealisten en modernisten als James Ensor, Auguste Rodin, Emile Claus en George Minne. In tijdelijke tentoonstellingen worden eigen collectiestukken samengebracht met internationale bruiklenen en wisselende collectiepresentaties belichten geregeld onze indrukwekkende collectie kunstwerken op papier.

Met het Citadelpark voor de deur, en met onze museumburen S.M.A.K., Sint-Pietersabdij, STAM en GUM bevindt het MSK zich in het hart van het groene Gentse Museumkwartier. De wisselende presentaties, het uitgebreide publieksprogramma, de vernieuwde museumshop en de museumbrasserie maken het MSK tot een levendige plaats waar we iedereen willen laten genieten van kunst.

© Martin Corlazzoli
© Martin Corlazzoli