Gesprekskaarten om Nederlands te oefenen
Gesprekskaarten om Nederlands te oefenen

Met ‘In Dialoog’ nodigt het MSK Gent je van harte uit in het museum, om met een groep anderstaligen Nederlands te oefenen aan de hand van enkele kunstwerken uit de vaste MSK-collectie. Pratend over universele onderwerpen zoals liefde, muziek, feest, seizoenen,… leert de groep elkaar en elkaars cultuur beter kennen. Daarnaast is het een laagdrempelige kennismaking met het museum en de rijke kunstcollectie die het bewaart.

De gesprekskaarten zijn een hulpmiddel om levendige gesprekken op gang te brengen. Het concept is eenvoudig: kijk naar het schilderij, laat je inspireren door de voorbeeldvragen en ga zo met elkaar in gesprek in het Nederlands.

De dialoogkaarten vormen een brug tussen kunst beleven en taal verwerven. De dialoogkaarten zijn zó ontworpen dat er geen bijkomende museale begeleiding of gids nodig is. De activiteit kan dus volledig zelfstandig gebeuren, zonder reservatie. We adviseren evenwel een Nederlandstalige begeleider.

Om je bezoek zo vlot mogelijk te laten verlopen, stellen we de dialoogkaarten, alsook het zaalplan en de spelregels, digitaal ter beschikking. Kan je niet naar het museum komen, dan kan je de dialoogkaarten ook in de klas gebruiken samen met de digitale versie van het beeldmateriaal. Dat kan je hier downloaden.

Het is ook mogelijk om een rondleiding voor anderstalige nieuwkomers te boeken.

Het Museum voor Schone Kunsten Gent ambieert een inclusief en toegankelijk museum te zijn, voor iedereen. Wij horen graag hoe we dit nog beter kunnen doen.