Collectie naar buiten: Wondelgem | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Collectie naar buiten: Wondelgem

20230623 MSK Bloemenbogen c Martin Corlazzoli COR05102
Inhuldiging bloembogen © Martin Corlazzoli

Vier verschillende partners uit Wondelgem werkten samen aan een creatief project met als thema bloemen en planten uit de collectie van het MSK. Dit resulteerde in vier metershoge bloemenbogen voor het woonzorgcentrum De Liberteyt die twee weken lang door alle (buurt)bewoners kunnen bewonderd worden.

De start van de lente bracht drie verschillende partners (Wondelgem Creatief, WZC De Liberteyt en VBS Mariavreugde) uit Wondelgem samen voor een creatief project, met als thema bloemen en planten uit de collectie van het MSK. De leerlingen van Mariavreugde bezochten het museum en werkten met bloemen in het creatief atelier. Museumgidsen en atelierbegeleiders gaven de bewoners van het woonzorgcentrum een museumrondleiding op maat én brachten in woonzorgcentrum De Liberteyt zelf presentaties over bloemen en planten uit de collectie.

Daarna gingen de partners in Wondelgem zelf aan de slag. Ze haalden daarvoor inspiratie uit kunstwerken van Jenny Montigny, Cornelis de Heem, Joseph Edouard Dantan, Gustave Van de Woestyne e.a. Tijdens verschillende creatieve namiddagen staken jong en oud de handen uit de mouwen om honderden bloemen te maken uit crêpepapier en andere materialen zoals klei of fimo. Hiermee creëerden ze vier metershoge bloemenbogen die ze opstelden in de tuin van het woonzorgcentrum. Twee weken lang konden alle buurtbewoners door de bloemenbogen wandelen en genieten van de kleurenpracht in hun buurt.

Bekijk hieronder de video.

Partners: Cultuurplatform Wondelgem, Wondelgem Creatief, Woonzorgcentrum de Liberteyt, Vrije kleuter- en basisschool Mariavreugde