Kandelaars en oorknopjes van J-oké | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Kandelaars en oorknopjes van J-oké

Joke maakte kandelaars in keramiek met als insipratiebron 'Zonnige dag' (1899) van Emile Claus. Ze werd aangetrokken door het licht in dit schilderij en liet zich door de kleuren inspireren voor de glazuurkeuze. In de zachte kleur zitten ook lichtspikkeltjes. De kandelaars zijn per stuk of per 2 te koop en zijn verpakt in een mooie doos.

€ 20 - € 38

Daarnaast maakte Joke ook keramieken oorknopjes gebaseerd op 'De lezing door Emile Verhaeren' (1903) van Théo Van Rysselberghe. Zoals elke penseeltoets in het schilderij zijn de oorknopjes nooit identiek. Ze vormt ze met de hand uit zwart bakkende klei en glazuur in levendige kleuren zoals in dit schilderij. De oorknopjes worden verpakt in een handgemaakt zakje.

€ 18

Over Joke Bleys

Voor Joke begon het allemaal met cadeautjes voor vrienden en familie, voornamelijk juwelen en keramiek. Omdat de vraag steeds groter werd, begon ze een eigen label onder de naam J-oké. Het liefst van al boetseert ze met klei. Momenteel maakt ze vooral juwelen, schalen en lichtsculpturen in keramiek.