Stadswandelingen | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Stadswandelingen

na reservatie
rondleiding MSK 225
Eugène Laermans, 'Dorpskerk', MSK Gent, Legaat van de erfgenamen van Jozef en Fernand De Blieck
Eugène Laermans, 'Dorpskerk', MSK Gent, Legaat van de erfgenamen van Jozef en Fernand De Blieck
Laat onze gidsen je meenemen op een stadswandeling langs de kunstwerken, stegen en begraafplaatsen van Gent, of ontdek met de wandelgids op eigen tempo de kunstzinnige verhalen van de stad.

Wandel mee met de gids

De geschiedenis van het MSK is nauw verweven met de geschiedenis van Gent. De voorbije 225 jaar werd de MSK-collectie op verschillende plaatsen in de stad tentoongesteld, en de Gentse steegjes en beluiken waren inspiratiebronnen voor de lokale kunstenaars die er geboren werden, hun opleiding kregen, of hun gelijkgestemden vonden. In de parken staan standbeelden en op de kerkhoven vonden vele kunstenaars hun laatste rustplaats.

Speciaal voor het feestjaar nemen we je mee in het kunstzinnige Gent van de voorbije eeuwen. Tijdens deze themawandelingen neemt de gids je op sleeptouw door de stad of langs één van de begraafplaatsen. Geef bij de reservatie je voorkeur mee.

Wandelgids en instap-wandelingen

Kan je niet met een groep komen, of ga je liever op eigen tempo op stap? Speciaal voor het feestjaar verschijnt er een wandelgidsje  doorheen het kunstzinnige Gent, die alle themawandelingen bundelt. Ontdek op eigen tempo de verhalen die achter de Gentse gevels schuilen. Het gidsje is te koop in de MSK-shop.

Je kan ook individueel aansluiten op een instap-stadswandeling georganiseerd door het museum. Je vindt deze terug in het programmaoverzicht.