Prikkelarme rondleiding: Onder vrienden | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Prikkelarme rondleiding: Onder vrienden

13.12.23
18:00 – 19:30
rondleiding
Josse Sébastien Van den Abeele, 'Gezicht op het Colosseum in Rome', ca. 1837, MSK Gent
Josse Sébastien Van den Abeele, 'Gezicht op het Colosseum in Rome', ca. 1837, MSK Gent

Deze prikkelarme rondleiding gaat dieper in op de tentoonstelling ‘Onder Vrienden’. Ontdek de tentoonstelling samen met de gids, in alle rust en vrij van alle prikkels.

Met de tentoonstelling ‘Onder vrienden’ duiken we in het verdere en recente verleden van het museum, en stellen we schenkers en legatarissen van oude en moderne kunst centraal.
We brengen de vrijgevigheid van tientallen verzamelaars in beeld die aan hun passie een toekomst hebben gegeven door hun geliefkoosde objecten – van groot tot klein – aan het MSK na te laten en daardoor de museumcollectie gevoelig te versterken. De tentoonstelling kijkt tegelijk vooruit en brengt museumstukken in relatie met kunstwerken van hedendaagse private verzamelaars, met wie het MSK de afgelopen decennia een bijzondere band heeft opgebouwd. 'Onder vrienden' heeft ook een experimenteel karakter: het zoomt niet alleen in op kunstwerken die doorgaans verborgen blijven in de intimiteit van private middens, maar verbindt ook heden en verleden.

Deze rondleiding is prikkelarm.
We hebben het museum voor ons alleen: het bezoek gaat door op een moment dat de deuren gesloten zijn. Zo sluiten we al bijzonder veel prikkels uit. We zorgen ervoor dat zo weinig mogelijk elementen onze blik op de kunstwerken kunnen verstoren. We vragen de bezoeker dan ook om daar rekening mee te houden.

“Prikkelarm”, is dat een specifieke rondleiding voor mensen met autisme of hoogsensitieve personen? Zo zien wij het niet. Deze rondleiding is inclusief, dus ze staat open voor iedereen die graag rustig naar kunst kijkt en erover in gesprek wil gaan!