Instaprondleiding 'Onder vrienden' | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Instaprondleiding: Onder vrienden

24.03.24
14:00 – 15:30
volzet rondleiding
OV WEBSITE

De tentoonstelling ‘Onder vrienden’ verbindt kunst die ooit aan het museum geschonken werden met schatten die vandaag nog in privécollecties bewaard worden. Tijdens deze rondleiding neemt de gids je mee langs topstukken die doorgaans verborgen blijven in huiskamers en kabinetten.

Al meer dan 225 jaar onderhoudt het MSK nauwe banden met privéverzamelaars. Een groot deel van de museumcollectie is dan ook te danken aan schenkingen en legaten. De tentoonstelling 'Onder Vrienden' belicht de passies van de verzamelaar en de uiteenlopende manieren waarop privécollecties de museumcollectie aanvullen en nieuwe verhalen aan het licht brengen.

Tientallen werken die anders in de intimiteit van huiskamers en kabinetten verborgen blijven, zijn voor één keer publiek te bewonderen. In de museumzalen worden ze naast cruciale stukken uit de MSK-collectie getoond. En dat leidt tot verrassende en vernieuwende verbindingen tussen heden en verleden.

Met werken van onder meer Pierre Alechinsky, Karel Appel, Cornelis de Heem, Raoul De Keyser, Roelant Savery, Fernand Khnopff, Auguste Rodin, Frans Snijders, Félicien Rops, Peter Paul Rubens, László Moholy-Nagy, Frits Van den Berghe, Léon Spilliaert, Medardo Rosso, Théo Van Rysselberghe en Hans Hartung.

Tentoonstellingen