Ga naar inhoud (Enter)

Late Donderdag

02.02.23
18:00 – 22:00
evenement Schoonvolk! Late Donderdag
Datenight

Love is in the air... op de Late Donderdag van februari. Geniet van Theodoor Rombouts, van de MSK-collectie en van elkaar! 

Op date in het MSK 

Een eerste date en je weet niet goed waarnaartoe? Een zeventiende date en je wil iets nieuws proberen? We got your back: kom op date night in het MSK. Op 2 februari nodigen we je uit om met een date – romantisch of platonisch – naar het museum te komen. Een ingenieus systeem zal bepalen welke route jullie nemen door het museum, welke werken jullie zullen zien en waarover jullie zullen praten. Bij nood aan een pauze staat onze bar voor je klaar. De date night is een initiatief van onze jongerenwerking Schoonvolk!

Theodoor Rombouts. Virtuoos van het Vlaamse caravaggisme

Maak van deze periode van liefde gebruik om een nieuwe kunstenaar te leren kennen. Tijdens de Late Donderdag kun je ook genieten van een avondbezoek aan Theodoor Rombouts. Hij was een gevestigde waarde in het Antwerpse kunstenaarsmilieu. Maar hoezeer zijn schilderkunst ook gewaardeerd werd tijdens zijn korte leven, na zijn dood werd zijn artistieke nalatenschap snel naar de vergetelheid verwezen. De tentoonstelling ontsluiert Rombouts’ artistieke persoonlijkheid en plaatst zijn werk in een nieuw perspectief.

De collectie en het historisch parcours

Ter gelegenheid van onze 225ste verjaardag ontdek je een nieuw thematisch parcours doorheen de vaste collectiepresentatie. Aan de hand van collectiestukken, een thematische audiogids en multimediale toepassingen kom je alles te weten over 225 jaar MSK, en over het reilen en zeilen van een kunstmuseum.

Screening 'Portrait of a Disappearing Woman'

Geniet tijdens deze liefdevolle Late Donderdag samen met je date van de kortfilm 'Portrait of a Disappearing Woman' van Nelson Polfliet. Deze film werd opgenomen in het MSK en genoot onder andere op het Kortfilmfestival van Leuven van heel wat aandacht. Na de film heb je zelfs de kans om Nelson persoonlijk enkele vragen te stellen!

De eerste screening start om 19.30u. Om 20.30u gaat de tweede screening van start.