Ga naar inhoud (Enter)

Kunstendag voor Kinderen

20.11.22
10:00 – 18:00
evenement
20220303 MSK museumnacht c Martin Corlazzoli COR07514

Op 20 november is het Kunstendag voor Kinderen! Neem de jongste inwoners van België mee naar het oudste museum van België! Het volledige programma vind je hier.

Doorheen de dag worden er workshops georganiseerd voor kinderen en hun begeleider(s)

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar is er de workshop bootjes maken. Deze gaat door om 10.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. 

Kinderen van 7-12 jaar leren experimenteren met weerspiegelingen. Ook deze workshop gaat door om 10.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.

Audioguide voor kinderen

De luistertour laat je nieuwe inzichten en leuke weetjes ontdekken en nodigt je uit om langer stil te staan bij opmerkelijke details in de werken. Elke stop in de tour staat op zich, dus je kiest zelf hoe vaak je even langer wil stilstaan, luisteren en kijken. Zo kan ook de jongste museumbezoeker voor het eerst kennismaken met de kunstwerken in het MSK.

De audioguide is verkrijgbaar in Nederlands, Frans en Engels en is inbegrepen in een museumticket. We bieden ook een versie aan voor volwassenen.

Familieroute

Ga samen op zoek naar de gedichtjes en de teksten op kindermaat die je her en der in de museumzalen terugvindt. Onderweg kom je ook enkele kisten tegen die je uitnodigen om het museum anders te beleven. Je kan samen tekenen, zoeken, voelen...

Kijk samen op een andere manier naar de kunstwerken, en maak van het museumbezoek een avontuur voor oud én jong!

Poëzieroute

Zin in een uniek bezoek aan de museumcollectie? De poëzieroute is een parcours langs tien topwerken uit het MSK, samengebracht met tien gedichten van bekende Vlaamse en Nederlandse schrijvers.

Al spelend met taal en beeld leer je meer over poëzie, over kunst en over de collectie van het museum. Je krijgt het boekje met gedichten nadien mee naar huis.

De kinderpoëzieroute werd ontwikkeld i.s.m. Creatief Schrijven en het Poëziecentrum Gent.

Het poëzieboekje is voor €1 aan de balie te verkrijgen, of je kan het hier zelf downloaden.