Instaprondleiding Lam Gods | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Instaprondleiding: De wereld van het Lam Gods

22.06.24
11:00 – 12:30
rondleiding Lam Gods
20230705 MSK Restauratie III Lam Gods c Martin Corlazzoli COR01905 LR
Restauratie Hubert en Jan van Eyck, De aanbidding van het Lam Gods, 1432, Met dank aan Sint-Baafskathedraal © Martin Corlazzoli

Sinds mei 2023 worden 7 panelen van het Lam Gods gerestaureerd in het hart van het MSK. Duik tijdens deze rondleiding in de wereld van de gebroeders Van Eyck en kom te weten hoe de restauratie ons anders heeft doen kijken naar deze Vlaamse meesters.

In mei 2023 startte de derde en laatste restauratiefase van het Lam Gods. Zeven panelen van het meesterwerk door Jan en Hubert van Eyck verhuisden naar het MSK, waar je de restaurateurs van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium live aan het werk kan zien in het atelier achter glas.

Tijdens de ‘Lam Gods’ rondleiding neemt de gids je mee naar de wereld van Van Eyck en sta je oog in oog met Adam en Eva, de zingende en musicerende engelen en de drie centrale religieuze figuren. Je ontdekt meer over de geschiedenis van het Lam Gods en waarom dit devote werk zo wereldberoemd is. Daarnaast laat de gids je ook kennismaken met tijdgenoten in de collectie van het MSK en met de wereld van de Vlaamse Primitieven: een internationaal netwerk van kunstenaars, ambachtslieden, handelaars en rijke opdrachtgevers.