© Martin Corlazzoli
© Martin Corlazzoli

In de vaste collectie van het museum is altijd iets nieuws te ontdekken. Scholen kunnen kiezen voor een rondleiding langs alle meesterwerken, of voor een meer specifieke benadering van de collectie waarbij gewerkt wordt rond thema’s die aansluiten bij de leerstof van de leerlingen. Met 500 jaar kunst in de collectie zijn er alvast invalshoeken genoeg! Ook voor elke tijdelijke tentoonstelling wordt steeds een specifieke rondleiding ontwikkeld.

Gericht leren kijken, interpreteren en een eigen mening formuleren: dat is de rode draad voor het museumbezoek. Over de middag kan je bovendien de patio van het museum boeken voor een picknick.

Schoolbezoeken op dinsdag en donderdag
Schoolbezoeken zijn tijdelijk beperkt tot dinsdag- en donderdagvoormiddag. We reserveren dan telkens vier tijdsloten waarop een klasgroep kan starten: om 9.30, 9.45, 10 en 10.15 uur. Boek online via Boekjebezoek, tot 8 dagen vooraf.

Groepen voor secundair onderwijs zijn beperkt tot 10 deelnemers, inclusief begeleider en/of eventuele gids. Grotere klassen kunnen opeenvolgende tijdsloten boeken. De begeleider blijft steeds bij de groep. Zowel leerlingen als begeleider(s) dragen in het museum steeds een mondmasker.

Uitzonderlijk bezoek op andere momenten
Is het voor jou klas onmogelijk om op dinsdag- en donderdagvoormiddag te komen, neem dan ten laatste 2 weken voor je bezoek contact met ons op via onthaal.msk@stad.gent of 09 323 67 01. Geef aan hoe laat je wenst langs te komen, met hoeveel personen, en bezorg zeker een emailadres en telefoonnummer.

We laten je zo snel mogelijk weten of een bezoek mogelijk is. Hou bij je aanvraag alvast rekening met het maximum van 10 personen, inclusief begeleider en/of eventuele gids, per groep. Grotere groepen starten met een tijdsinterval van 15 min.