Hoe krijgen verwaarloosde objecten een nieuw leven? Hoe verzetten de objecten die ons omringen zich tegen de wegwerpeconomie? Over die vragen buigt het MSK zich dit voorjaar.

Researchers-curatoren Blanca Callén, Soledad Gutiérrez en Laurence Rassel onderzoeken het (her)waarderen van afgedankte voorwerpen. In samenwerking met Manoeuvre, ONBETAALBAAR en Anneleen Van Offel reist hun project van Barcelona naar Gent. Bezoekers schrijven verhalen bij afgedankte voorwerpen, steken ze in een nieuw kleedje en geven ze een nieuwe thuis.

Finissage: workshops, performance, upcycling en meer!
Op 14 mei sluit ‘Objections’ af met een feestelijke finissage die helemaal draait rond recuperatie. Kom luisteren naar de verhalen, neem een getransformeerd object mee naar huis of geniet van de performances. Breng een voorwerp naar het museum, laat het herstellen of upcyclen en keer terug naar huis met het meest originele Moederdag-cadeau! Ook kinderen die uit hun speelgoed gegroeid zijn kunnen hier een nieuw leven aan geven.

Programma
• Neem een getransformeerd object mee naar huis, ism ONBETAALBAAR. De verpakte voorwerpen en de nieuwe verhalen vinden via dialoog een nieuwe thuis.
Doorlopend in zaal 5

• Manoeuvre brengt gewrapte voorwerpen samen onder het licht ... kies een object en maak een schaduw!
Doorlopend

• Gents MilieuFront - GMF: repair (elektro & textiel). Breng een klein toestel of beschadigd textiel naar het museum en laat hen ermee aan de slag gaan!
Doorlopend in zaal E

• Performing Objects: doorlopende performance rond de dialoog met en tussen objecten uit de coulissen van het museum, ism kunstorganisatie voor en met nieuwkomers Cinemaximiliaan.
Doorlopend in het Forum

• Workshops voor ouders en kinderen: geef een nieuw leven aan oud speelgoed.

• Schrijfster/columniste Heleen Debruyne schrijft ter plaatse een eigen kortverhaal en leest dit voor.
Om 14u in het Forum + doorlopend vanaf 14u30 in zaal 19

• Schrijfster Anneleen Van Offel leest de mooiste verhalen van de schrijfworkshops voor die ze drie maanden lang begeleidde.
Om 14u in het Forum + doorlopend vanaf 14u30 in zaal 19

• TimeLab organiseert een ronde tafel over kunst en commons. Onder druk van de informatietechnologie worden begrippen als ‘arbeid’, ‘markt’, ‘productie’ en ‘eigenaarschap’ volledig door elkaar gegooid. Maar hoe ziet kunst eruit in deze context?
Van 15u tot 16u30 in zaal 16