Ga naar inhoud (Enter)

Screening: 'Portrait of a Disappearing Woman'

02.02.23
19:30 – 20:50
evenement Late Donderdag
Portrait of a disappearing woman

Geniet tijdens de Late Donderdag van februari van Nelson Polfliets kortfilm 'Portrait of a Disappearing Woman'. De film werd gedraaid in het MSK en wordt tweemaal gescreend in een museumzaal.

Kortfilm in het museum

Vorig jaar vonden er in het MSK opnames plaats voor de nieuwste kortfilm van Nelson Polfliet: 'Portrait of a Disappearing Woman'. Die toont het verhaal van de 59-jarige visboerin Sabine, die uitgeput van de dagelijkse routine besluit haar winkel op het platteland te verlaten en die in het Museum voor Schone Kunsten Gent de troost vindt waarvan ze niet wist dat ze die nodig had.

Na de lancering onder andere op het Kortfilmfestival van Leuven genoot de film al van heel wat aandacht.

Op 2 februari screenen we de kortfilm tweemaal: om 19.30 uur en om 20.30 uur. Na de screenings heb je ook de kans om Nelson persoonlijk enkele vragen te stellen!

Late Donderdag: date night

Met je ticket kan je voor- en nadien het MSK en de tentoonstelling 'Theodoor Rombouts' bezoeken. Het museum blijft op deze Late Donderdag speciaal open tot 22 uur. De hele avond nodigen we je ook uit om met een date – romantisch of platonisch – naar het museum te komen. Een ingenieus systeem zal bepalen welke route jullie nemen door het museum, welke werken jullie zullen zien en waarover jullie zullen praten. Bij nood aan een pauze staat onze bar voor je klaar. De date night is een initiatief van onze jongerenwerking Schoonvolk!