Rondleiding voor rust- en verzorgingstehuizen | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Rondleiding voor
rust -en verzorgingstehuizen

na reservatie
rondleiding
Er zit een oudere man met een oranje trui naar een schilderij te kijken. Schuin rechts voor hem staat een wit standbeeld van een zittende vrouw. Op het schilderij dat de man studeert staat een klein jongetje dat aan het tekenen is te midden van zijn broers en zussen. Aan de linkerkant hangt een schilderij. Aan de rechterkant hangen twee schilderijen boven elkaar.
© Martin Corlazzoli

Deze rondleiding werd ontwikkeld op maat van rust- en verzorgingstehuizen en kan aangevraagd worden door een groep. 

Er is keuze uit vier thematische rondleidingen: 'samenzijn', 'de seizoenen van het leven', 'gevoelens', of 'verbondenheid'.

Tijdens de rondleiding voert onze gids de groep langs een selectie van een viertal werken uit de collectie. Op deze manier ontstaat er meer ruimte voor interactiviteit en wil het museum groepen senioren de mogelijkheid bieden om op eigen ritme het MSK te ontdekken. Door het aangepaste tempo en de specifieke methodiek van reminiscentie en focus op de zintuigen is de rondleiding ook toegankelijk voor mensen met dementie.

Het museum is volledig toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. De toegang voor rolstoelen bevindt zich opzij van de hoofdingang, rechts van de grote trappen. Neem gerust contact op met de publiekswerkers of check onze publiekspagina voor meer informatie.