Prikkelarme rondleiding: Eick Heckel in Vlaanderen | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Prikkelarme rondleiding: Erich Heckel in Vlaanderen

25.11.24
13:30 – 15:00
rondleiding
Erich Heckel, Häuser am Morgen (De Augustijnenrei in Brugge), 1917
Erich Heckel, Häuser am Morgen (De Augustijnenrei in Brugge), 1917 (MSK Gent)

Erich Heckel (1883-1970) was een belangrijke figuur in het Duits expressionisme. Tijdens deze rondleiding neemt de gids je mee doorheen onder meer de Vlaamse landschappen die hij schilderde tijdens de Eerste Wereldoorlog: romantisch en expressief, spiritueel en tastbaar, nostalgisch en in deze moeilijke tijden vooral hoopgevend.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog reist Heckel als verpleger voor het Rode Kruis naar Gent, Roeselare en Oostende. Hij ontwikkelt een fascinatie voor Vlaanderen: de landschappen, zeegezichten en mensen. Tijdens zijn tijd in Vlaanderen ontmoette hij onder meer James Ensor en raakte hij bevriend met dichter Ernst Morwitz, wat Heckels plastisch werk beïnvloedde.

Het MSK toont in een monografische tentoonstelling een minder bekende maar herkenbare periode van zijn carrière, met werken uit 1905-1918.

Deze rondleiding is prikkelarm

We hebben het museum voor ons alleen: het bezoek gaat door op een moment dat de deuren gesloten zijn. Zo sluiten we al bijzonder veel prikkels uit. We zorgen ervoor dat zo weinig mogelijk elementen onze blik op de kunstwerken kunnen verstoren. We vragen de bezoeker dan ook om daar rekening mee te houden.

“Prikkelarm”, is dat een specifieke rondleiding voor mensen met autisme of hoogsensitieve personen? Zo zien wij het niet. Deze rondleiding is inclusief, dus ze staat open voor iedereen die graag rustig naar kunst kijkt en erover in gesprek wil gaan!

Tickets binnenkort beschikbaar

Reservatie is mogelijk vanaf 24.09.2024

Tentoonstellingen