Ga naar inhoud (Enter)

Prikkelarme rondleiding: Theodoor Rombouts

15.03.23
18:00 – 19:30
rondleiding MSK 225
Theodoor Rombouts, 'Allegorie van de vijf zintuigen', 1632, MSK Gent
Theodoor Rombouts, 'Allegorie van de vijf zintuigen', 1632, MSK Gent © www.artinflanders.be, foto Cedric Verhelst

‘Theodoor Rombouts. Virtuoos van het Vlaams caravaggisme’ is de eerste monografische tentoonstelling ooit over de Antwerpse kunstenaar. Deze prikkelarme rondleiding gaat nog dieper op Rombouts’ artistieke persoonlijkheid in en laat je uitvoerig kennismaken met het leven en werk van de kunstenaar. 

Rombouts was een gevestigde waarde in het Antwerpse kunstenaarsmilieu. Maar hoezeer zijn schilderkunst ook gewaardeerd werd tijdens zijn korte leven, na zijn dood werd zijn artistieke nalatenschap snel naar de vergetelheid verwezen. De tentoonstelling en rondleiding brengen je dichter bij de man achter het oeuvre: een intelligente kunstenaar die zich graag liet betoveren door het talent van zijn collega’s maar daarbij een heel herkenbare eigen artistieke identiteit ontwikkelde, zowel voor zijn toenmalige cliënteel, als voor ons, vandaag.

Deze rondleiding is prikkelarm

We hebben het museum voor ons alleen: het bezoek gaat door op een moment dat de deuren gesloten zijn. Zo sluiten we al bijzonder veel prikkels uit. We zorgen ervoor dat zo weinig mogelijk elementen onze blik op de kunstwerken kunnen verstoren. We vragen de bezoeker dan ook om daar rekening mee te houden.

“Prikkelarm”, is dat een specifieke rondleiding voor mensen met autisme of hoogsensitieve personen? Zo zien wij het niet. Deze rondleiding is inclusief, dus ze staat open voor iedereen die graag rustig naar kunst kijkt en erover in gesprek wil gaan!