Prikkelarme rondleiding: Spiegels op het verleden | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Prikkelarme rondleiding: Spiegels op het verleden

25.10.23
18:00 – 19:30
rondleiding
Cornelis De Vos, detail uit 'Familieportret', ca.1630 - 1635, MSK Gent
Cornelis De Vos, detail uit 'Familieportret', ca.1630 - 1635, MSK Gent

Kunst verbeeldt de wereld. En in een kunstwerk kunnen we vaak een wereldbeeld lezen. Maar welke wereld? Die van jou? Die van mij? Die van de kunstenaar, of van zijn opdrachtgever? Of komen al deze wereldbeelden samen in het werk?

Door samen te kijken, te genieten en in gesprek te gaan, ontdekken we diverse wereldbeelden. We vragen ons af of deze nog steeds gelden. Waarom we ons er achter kunnen scharen. Of waarom juist niet. Dit alles vergt een beetje tijd. En die tijd nemen we. Daarom beperken we ons tot een handvol kunstwerken, stuk voor stuk meesterwerken.

Deze rondleiding is prikkelarm.
We hebben het museum voor ons alleen: het bezoek gaat door op een moment dat de deuren gesloten zijn. Zo sluiten we al bijzonder veel prikkels uit. We zorgen ervoor dat zo weinig mogelijk elementen onze blik op de kunstwerken kunnen verstoren. We vragen de bezoeker dan ook om daar rekening mee te houden.

“Prikkelarm”, is dat een specifieke rondleiding voor mensen met autisme of hoogsensitieve personen? Zo zien wij het niet. Deze rondleiding is inclusief, dus ze staat open voor iedereen die graag rustig naar kunst kijkt en erover in gesprek wil gaan!