Late Donderdag: board game night | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Late Donderdag: Board game night!

06.04.23
15:00 – 22:00
evenement MSK 225 Late Donderdag
Kaartspelers Uno

Als we Rombouts mogen geloven, leidt spel vooral tot bedrog en onenigheid. Kom dat vooral weerleggen op de Late Donderdag van april. Geniet samen met vrienden en/of familie van een unieke board game night in het MSK!

Rombouts’ figuren hoeven niet de enige personen te zijn die in het museum een spel mogen spelen. Verspreid over de zalen, omringd door kunstwerken, neem je plaats aan een van de tafels. Neem je eigen spel mee, of kies er een uit het assortiment dat Spelgezel speciaal voor deze avond voorziet.
Je kan per groep een tafel reserveren van 15.00 tot 18.00 uur of van 18.00 tot 21.00 uur. Inschrijven doe je via het formulier. De inschrijving is pas definitief na persoonlijke bevestiging van een van onze medewerkers. Let op: naast een reservatie dien je ook per persoon een toegangsticket voor het museum te kopen.

In de Hemicyclus kun je tijdens of na het spelen uitblazen met een drankje aan de bar.

Theodoor Rombouts. Virtuoos van het Vlaamse caravaggisme

Tijdens de Late Donderdag kun je ook genieten van een avondbezoek aan Theodoor Rombouts. Hij was een gevestigde waarde in het Antwerpse kunstenaarsmilieu. Maar hoezeer zijn schilderkunst ook gewaardeerd werd tijdens zijn korte leven, na zijn dood werd zijn artistieke nalatenschap snel naar de vergetelheid verwezen. De tentoonstelling ontsluiert Rombouts’ artistieke persoonlijkheid en plaatst zijn werk in een nieuw perspectief.

De collectie en het historisch parcours

Ter gelegenheid van onze 225ste verjaardag ontdek je een nieuw thematisch parcours doorheen de vaste collectiepresentatie. Aan de hand van collectiestukken, een thematische audiogids en multimediale toepassingen kom je alles te weten over 225 jaar MSK, en over het reilen en zeilen van een kunstmuseum.

Inschrijven

Tijdslot / Créneau horaire / Time Slot