Ga naar inhoud (Enter)

Late Donderdag

05.01.23
18:00 – 22:00
evenement MSK 225 Late Donderdag
De verlichte gevel van het Museum voor Schone Kunsten Gent 's nachts
© Martin Corlazzoli

Ook in 2023 gaat Late Donderdag door! Op donderdag 5 januari gaan we meteen stevig van start. Amenra palmt de Lambeaux-zaal in voor een exclusief akoestisch concert. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan nog steeds genieten van avondbezoek aan onze collectie.  

Amenra akoestisch - Artist in residence Colin H. Van Eeckhout (CHVE) - Uitverkocht

Belgiës meest intrigerende post-metalband Amenra strijkt neer in de Lambeaux-zaal. Tussen de beeldhouwwerken, met 'De menselijke driften' als decor, brengen ze hun intieme akoestische set. 

Het concert is uitverkocht, maar frontman Colin H. Van Eeckhout (CHVE) komt nog enkele keren terug in 2023. MSK en CHVE slaan dit voorjaar de handen in elkaar. Vanuit een fascinatie voor de MSK-collectie en het werk van Theodoor Rombouts, gaat Colin H. Van Eeckhout in dialoog met collega kunstenaars en met de Gentse kunstwerken. Onder meer een samenwerking met componist Jozef van Wissem en met fotograaf Tim Tronckoe staan nog op de agenda. Hou onze kanalen in de gaten voor het verdere programma.

Belangrijk: een ticket voor Late Donderdag geeft geen toegang tot dit concert. De aparte tickets hiervoor zijn reeds allemaal verkocht.

De collectie en het historisch parcours

Ter gelegenheid van onze 225ste verjaardag ontdek je een nieuw thematisch parcours doorheen de vaste collectiepresentatie. Aan de hand van collectiestukken, een thematische audiogids en multimediale toepassingen kom je alles te weten over 225 jaar MSK, en over het reilen en zeilen van een kunstmuseum.

Familieroute

Het MSK ontwikkelde een route, speciaal voor wie met kinderen het museum bezoekt.
Ga samen op zoek naar de gedichtjes en de teksten op kindermaat die je her en der in de museumzalen terugvindt. Onderweg kom je ook enkele kisten tegen die je uitnodigen om het museum anders te beleven. Je kan samen tekenen, zoeken, voelen...

Charles Doudelet

In het oeuvre van Doudelet domineren vervreemding en mysterie die hij doorgaans in beeld bracht in expressieve arabesken, decoratieve stilering en het gebruik van hevig zwart en wit. Naar aanleiding van de tentoonstelling Les Portes d’or. Charles Doudelet (1861-1939) et le symbolisme die van 22 oktober 2022 tot 5 maart 2023 plaatsvindt in het Musée Félicien Rops in Namen, brengt het MSK in een van de zalen een collectiepresentatie van het werk van de Gentse kunstenaar.