Kunstendag voor kinderen | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Kunstendag voor Kinderen

19.11.23
10:00 – 18:00
evenement
Een familie met kinderen kijkt naar het schilderij 'De meesterschilder' van Jan Verhas in het Museum voor Schone Kunsten Gent.
© Martin Corlazzoli

Op 19 november is het Kunstendag voor Kinderen! Neem de jongste inwoners van België mee naar het oudste museum van België! Het volledige programma vind je hier.

Doorheen de dag worden er workshops georganiseerd voor kinderen en hun begeleider(s).

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar is er de workshop 'De sterrenvisser'. Deze gaat door om 10.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.

Voor kinderen van 7-12 jaar is er de workshop 'De ijsvogels'. Ook deze workshop gaat door om 10.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.

Pracht en praal

Heb jij de prachtige juwelen en kronen al gezien op de panelen van het Lam Gods? Tijdens deze (doorlopende) workshop maak je met karton, glitter en stickers een broche of kroon, waardig voor een echte hertog of jonkvrouw.

Voor kinderen vanaf 2 jaar
Je hoeft niet te reserveren voor deze workshop

Audioguide voor kinderen

De luistertour laat je nieuwe inzichten en leuke weetjes ontdekken en nodigt je uit om langer stil te staan bij opmerkelijke details in de werken. Elke stop in de tour staat op zich, dus je kiest zelf hoe vaak je even langer wil stilstaan, luisteren en kijken. Zo kan ook de jongste museumbezoeker voor het eerst kennismaken met de kunstwerken in het MSK.

De audioguide is verkrijgbaar in Nederlands, Frans en Engels en is inbegrepen in een museumticket. We bieden ook een versie aan voor volwassenen.