Instaprondleiding voor blinden en slechtzienden | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Instaprondleiding voor blinden en slechtzienden: Onder vrienden

09.12.23
14:00 – 15:30
rondleiding
20220608 MSK workshop slechtzienden c Martin Corlazzoli COR04647
© Martin Corlazzoli

Het MSK wil mensen met een visuele beperking ook van kunst laten genieten. In deze instaprondleiding op maat ontdek je de nieuwe tentoonstelling 'Onder Vrienden'. Deze tentoonstelling verbindt museumstukken die ooit geschonken werden door verzamelaars met een schat aan kunst die vandaag nog in privécollecties bewaard wordt. Aan de hand van uitgebreide beschrijvingen en een aangepaste uitleg neemt de gids je mee door de tentoonstelling.

Tientallen werken die anders in de intimiteit van huiskamers en kabinetten verborgen blijven, zijn voor één keer publiek te bewonderen. En dat leidt tot verrassende en vernieuwende verbindingen tussen heden en verleden.

Met werken van onder meer Pierre Alechinsky, Karel Appel, Cornelis de Heem, Raoul De Keyser, Roelant Savery, Fernand Khnopff, Auguste Rodin, Frans Snijders, Félicien Rops, Peter Paul Rubens, László Moholy-Nagy, Frits Van den Berghe, Léon Spilliaert, Medardo Rosso, Théo Van Rysselberghe en Hans Hartung.

Inclusie

Het MSK wil iedereen laten genieten van kunst. We werken er dan ook hard aan om financiële, taal- en andere drempels weg te nemen, rekening houdend met de specifieke behoeften van bezoekers.

DSC09739