Erfgoeddag 2024: Thuis! | MSK Gent
Ga naar inhoud (Enter)

Erfgoeddag 2024: Thuis!

21.04.24
evenement
EGD 24 campagnebeeld

Op zondag 21 april 2024 is het weer Erfgoeddag! Uiteraard is het MSK ook van de partij. Doorheen de dag kan je de museumcollectie en de tentoonstelling Onder Vrienden gratis bezoeken. Daarnaast plannen we opnieuw verschillende activiteiten. Ontdek hier ons programma!

Kunstboekenmarkt

Op Erfgoeddag organiseert het MSK opnieuw een markt met boeken over oude en nieuwe kunst. Tweedehands en nieuw, overdrukken uit de museumbibliotheek of kunstboeken die niet langer in reguliere omloop kunnen brengen... Alles aan een spotprijs! Je vindt de verkoop in het hart van de museumzalen. En aangezien een museumbezoek gratis is, dus heb je geen enkele reden om niet even te komen snuisteren.

Workshop: ‘Het gebouw van Charles’ (4-7 jaar)

Ga op ontdekking in het gebouw en bedruk nadien een stoffen draagtas met daarop een tekening van de gevel. Misschien wordt jouw draagtas ook een bewaarplaats voor je eigen kunstwerkjes.

Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 4-7 jaar. Ze gaat door om 10.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.
Lees meer en schrijf je in.

Instaprondleiding: 'Van huiskamer tot museum'

Tijdens deze rondleiding neemt de gids je mee in de tentoonstelling Onder Vrienden, langs 14 zalen vol topstukken die doorgaans verborgen blijven in huiskamers en kabinetten.

De instaprondleiding gaat door om 14 uur.
Boek je ticket.

Familieroute 'Onder Vrienden'

Het MSK ontwikkelde een speciale route voor wie met kinderen het museum bezoekt. Ontdek samen de tentoonstelling, maak kunstwerkjes in de museumzalen, en ga met je eigen kleine kunstverzameling terug naar huis!

Lees hier meer en vraag het plannetje aan de balie.

Bezoek het museum

De hele dag kan je de museumcollectie ontdekken, de tentoonstelling Onder vrienden bezoeken en binnen kijken in het restauratieatelier waar 7 panelen van het Lam Gods gerestaureerd worden. Welkom bij ons thuis!