Ga naar inhoud (Enter)

Amenra akoestisch

05.01.23
19:30 – 22:30
uitverkocht concert MSK 225 Late Donderdag
© Stefaan Temmerman
© Stefaan Temmerman

Een groep als Amenra heeft geen introductie meer nodig. Al sinds 1999 geeft deze intrigerende post-metalband het donkerste van zichzelf op Vlaamse en internationale podia. 

Hun laatste album ‘De Doorn’ (2021) werd met superlatieven onthaald. Voor hun twintigjarige bestaan streken ze neer voor een fotoshoot in het MSK. Nu komen ze terug voor een intieme akoestische set in de Lambeaux-zaal van het museum, onder de monumentale sculptuur 'De menselijke driften' en tussen de beeldhouwcollectie. A once in a lifetime experience.

MSK en Colin H. Van Eeckhout

Dit voorjaar slaan het MSK en Belgisch muzikant/kunstenaar Colin H. Van Eeckhout (CHVE) de handen in elkaar voor enkele exceptionele momenten in het museum. Vanuit een fascinatie voor de MSK-collectie en het werk van Theodoor Rombouts, gaat Colin H. Van Eeckhout in dialoog met collega kunstenaars en met de Gentse kunstwerken. De samenwerking wordt op de eerste Late Donderdag van het nieuwe jaar gelanceerd: dan brengt Colin met de leden van de post-metalband Amenra een unieke akoestische set in de stemmige Lambeaux-zaal. Colin nodigt in 2023 componist Jozef van Wissem uit en werkt daarnaast ook samen met fotograaf Tim Tronckoe. Volg onze website voor het verdere programma.