Museum voor Schone Kunsten Gent
Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) zoals we het vandaag kennen, werd ontworpen door stadsarchitect Charles Van Rysselberghe  en van 1898 tot 1904 opgetrokken, in een typische neoclassicistische stijl met art nouveau accenten. Het gebouw huisvest meer dan 600 kunstwerken: een wandeling door de Europese kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen tot vandaag. Deze unieke locatie leent zich perfect voor fotoshoots, teambuildingactiviteiten en netwerkevents, maar uit respect voor het gebouw en de museumcollectie wordt het aantal publieke en private activiteiten beperkt.


In het gebouw bevinden zich meerdere vergaderruimtes, een auditorium en een overdekte patio. Ook de museumzalen zelf kunnen geboekt worden voor exclusieve activiteiten en nocturnes, met of zonder catering. Het MSK biedt daarnaast nog een uitgebreid aanbod rondleidingen en workshops aan, zodat makkelijk een programma op maat kan uitgewerkt worden. 


Exclusieve Van Eyck nocturnes in 2020
In 2020 organiseert het MSK de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. Maar minstens de helft daarvan reist naar ons museum, samen met meer dan 100 andere meesterwerken. Van 1 februari tot 30 april 2020 biedt MSK de mogelijkheid om tijdens de tentoonstelling een exclusieve nocturne te organiseren of in groep in te tekenen op één van de publieksnocturnes met receptie of walking dinner. Zo krijg je de kans in een intiem kader, met audiogids of ervaren museumgids, de once-in-a-lifetime tentoonstelling te bezoeken en aansluitend een lezing of netwerkmoment te organiseren in het forum of auditorium. Groepsarrangementen met ontbijt, lunch of diner zijn mogelijk dankzij een samenwerking tussen MSK en Mub’Art, die tijdens Van Eyck zijn voorzieningen uitbreidt met extra zitplaatsen. Ontdek alle formules op www.vaneyck2020.be


Toegankelijkheid
Vanaf station Gent-Sint-Pieters wandel je ca. 15 min. naar het MSK. Er zijn verschillende buslijnen tussen het station en het MSK. Met de wagen is het MSK bereikbaar via de verkeersaders E17 en de E40. Het MSK is volledig toegankelijk voor bezoekers met een fysieke beperking. Er zijn ter plaatse rolstoelen beschikbaar.


Contact
Museum voor Schone Kunsten Gent, Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent
msk.corporate@stad.gent T +32 (0)9 323 67 62  | M +32 (0)473 843 988