Museum voor Schone Kunsten Gent
Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) zoals we het vandaag kennen, werd ontworpen door stadsarchitect Charles Van Rysselberghe  en van 1898 tot 1904 opgetrokken, in een typische neoclassicistische stijl met art nouveau accenten. Het gebouw huisvest meer dan 600 kunstwerken: een wandeling door de Europese kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen tot vandaag. Deze unieke locatie leent zich perfect voor fotoshoots, teambuildingactiviteiten en netwerkevents, maar uit respect voor het gebouw en de museumcollectie wordt het aantal publieke en private activiteiten beperkt.

In het gebouw bevinden zich meerdere vergaderruimtes, een auditorium en een overdekte patio. Ook de museumzalen zelf kunnen geboekt worden voor exclusieve activiteiten en nocturnes, met of zonder catering. Het MSK biedt daarnaast nog een uitgebreid aanbod rondleidingen en workshops aan, zodat makkelijk een programma op maat kan uitgewerkt worden. 

Toegankelijkheid
Vanaf station Gent-Sint-Pieters wandel je ca. 15 min. naar het MSK. Er zijn verschillende buslijnen tussen het station en het MSK. Met de wagen is het MSK bereikbaar via de verkeersaders E17 en de E40. Het MSK is volledig toegankelijk voor bezoekers met een fysieke beperking. Er zijn ter plaatse rolstoelen beschikbaar.

Contact
Museum voor Schone Kunsten Gent, Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent
msk.corporate@stad.gent T +32 (0)9 323 67 62  | M +32 (0)473 843 988