Functie-inhoud
Je coördineert de verhuis van de Gentse erfgoedcollectie uit de bestaande museumdepots naar een nieuw gezamenlijk erfgoeddepot in Oostakker.

Je bewaakt daarbij de concrete verhuisplanning, en je bent verantwoordelijk voor de gerichte plaatsing van de goederen in het nieuwe depot, in overleg met de collectieverantwoordelijken van de deelnemende musea. Het transport voor deze verhuis wordt uitgevoerd door een externe firma, maar je begeleidt het lossen en wegplaatsen van de objecten, en ziet toe op een kwalitatieve invulling van het ingerichte nieuwe depot.

Je behoudt het overzicht tussen de verschillende verhuisbewegingen en bent voor alle deelnemende partijen het eerste aanspreekpunt. Dagelijks heb je contact met de diverse diensten inzake de operationele procesgang van de verhuisbeweging: de collectiebeheerders, de collectieverzorgers, diensten facility management, Katoennatie, externe verhuisfirma’s, heftruckchauffeurs, leveranciers etc. (van vb. verpakkingsmateriaal). Daarnaast blijf je ook op de hoogte van een tweede verhuisbeweging in beheer van een externe partner, waarbij het meest kwetsbare deel van de erfgoedcollectie wordt ondergebracht in de Ghelamco-arena.

Je maakt deel uit van het zakelijk team en werkt van daaruit voor alle Gentse musea die gehuisvest worden in het gezamenlijke erfgoeddepot dat we huren bij Katoennatie (Eddastraat, Oostakker).

 • Je staat in contact met de collectiebeheerders, stadsdiensten, externe partners en firma’s en werkt samen met hen de nodige concrete planningen uit voor de verhuis. De algemene verhuisplanning ligt reeds vast, maar die verfijn je en pas je aan naarmate de werkzaamheden vorderen. Je neemt individueel contact op of organiseert overleg waar nodig.
 • Je bespreekt samen met de musea de inrichting van de depotruimte: welk museum/welke collectie komt op welke rekken terecht? Hoe nummeren en labelen we de standplaatsen?, ...
 • Je begeleidt de verhuis op de werkvloer: je bent aanwezig in de nieuwe depotruimte als objecten toekomen en op hun nieuwe standplaats worden gebracht, je detecteert praktische problemen en zoekt actief op naar oplossingen.
 • Je adviseert bij de plaatsing van collectiestukken en ziet erop toe dat alle collectiestukken op de juiste manier worden gehanteerd.
 • Je ziet toe op de veiligheid en beveiliging in de depots.
 • Je plaatst de nodige bestellingen voor verpakkingsmateriaal e.d. en volgt het beschikbare budget op. Ook het transportbudget volg je op.
 • Je rapporteert aan de zakelijk directeur omtrent de voortgang van de verhuis.

Jouw profiel
Je bent een geboren planner en organisator en combineert dit met een gezonde zin voor pragmatiek. Je weet prioriteiten te stellen in functie van de goede voortgang van de planning. Je gaat hierbij nauwgezet te werk. Je bent communicatief en treedt actief in contact met alle betrokkenen, je gaat hierbij constructief te werk.

Je hebt een goed logistiek inzicht, specifieke ervaring in art handling en magazijnbeheer zijn een pluspunt. Je bent vlot en nauwkeurig in het digitaal verwerken van planningen en andere gegevens. Je kan samenvatten en conclusies formuleren zodat je aan alle betrokken partijen kan rapporteren op gepaste wijze.

Je bent bereid je veelvuldig te verplaatsen en flexibel indien de verhuisplanning dat vereist. Waar nodig steek je een handje bij, bijvoorbeeld bij manipulatie van bijzondere objecten die moeilijk hanteerbaar zijn.

Aanbod

 • Voltijdse opdracht van 6 maanden, zo snel mogelijk op te starten
 • Een correct loon (B-niveau) gekoppeld aan eventueel relevante anciënniteit
 • Woon-werkvergoeding voor openbaar vervoer of fietsvergoeding
 • Extra legale voordelen zoals maaltijdcheques en extra vakantie
 • Een afwisselende functie-inhoud en boeiende omgeving door het uitzonderlijke karakter van het verhuisproject