Voor sommige mensen is een museumbezoek financieel niet haalbaar en is de drempel voor cultuur erg groot. Dankzij onze samenwerking met Enchanté VZW kan je daarom tickets schenken voor een uitgesteld bezoek. Enchanté droomt van een stad vol warme plekken waar iedereen welkom is, en ook het museum wil zo’n plek zijn.

Schenk een uitgesteld museumbezoek
Aan de museumbalie of via de website van Enchanté kan je voor 1,6 euro een uitgesteld ticket kopen. Iemand die hier nood aan heeft, kan met dat ticket op een latere datum de museumcollectie gratis bezoeken. Een kleine daad voor de koper, die enkele belangrijke drempels weghaalt om iemand van kunst te laten genieten.

Maak gebruik van het aanbod

Wil je zelf gebruik maken van zo’n uitgesteld bezoek, dan volstaat het om aan te melden aan de museumbalie en een Enchanté ticket te vragen. Wil je zeker zijn dat er nog een ticket beschikbaar is? Dan kan je vooraf altijd even bellen naar de balie, op 09 323 67 01. Hou bij je bezoek ook rekening met mogelijke drukken momenten.

Wil je het museum in groep bezoeken via Enchanté? Bel dan zeker enkele dagen vooraf naar de balie om te weten of er voldoende tickets beschikbaar zijn.

Een drankje of snack na je bezoek
In de museumbrasserie Mub’art kan je via Enchanté bovendien terecht voor een drankje of kleine consumptie. Zo kan je meteen nog wat nagenieten van je museumbezoek. Als je vooraf wil nagaan of deze nog beschikbaar zijn, kan je contact opnemen met terecht bij www.mubart.be en 09 221 44 89.

© Martin Corlazzoli
© Martin Corlazzoli