Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) is het oudste museum in België. In de permanente presentatie ontdek je ruim 600 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot vandaag, waaronder een bijzondere collectie (Belgische) kunst uit de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw.

In het MSK hangen oude Meesters als Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck naast impressionisten, surrealisten en modernisten als James Ensor, Auguste Rodin, Emile Claus, René Magritte en George Minne. Ten slotte kan je de restauratie van het Lam Gods live volgen in een atelier achter glas.

Een druk programma aan tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen en andere activiteiten zet de museumdeuren open voor iedereen. De museumshop, de museum brasserie en de gevarieerde programmatie met ruimte voor actuele kunst, maken het museum tot een levendige plek waar je makkelijk een paar uur kan doorbrengen, met het groene Citadelpark net buiten de deur.

Contact

Museum voor Schone Kunsten Gent
Fernand Scribedreef 1
9000 Gent
+32 (0)9/323.67.00
museum.msk@gent.be

Bereikbaarheid

Vanaf station Gent-Sint-Pieters wandel je ca. 15 min. naar het MSK. Neem hiervoor de route langs de Koningin Astridlaan en door het Citadelpark, of volg de Clementinalaan en Parklaan om rondom het park te wandelen.

De dichtstbijzijnde haltes met het openbaar vervoer zijn tramlijn 1 (15 minuten te voet vanaf halte Van Nassaustraat) en buslijnen 5, 55-58 en 70-78 (5 minuten te voet vanaf halte Heuvelpoort). Deze lijnen verbinden stations Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort met het stadscentrum. Uurroosters voor tram en bus kan je opzoeken op www.delijn.be.

Met de wagen is het MSK bereikbaar via de Charles de Kerchovelaan en de verkeersaders E17 en de E40. Er is slechts beperkte parkeergelegenheid in de omgeving. Op drukke momenten wordt aangeraden om gebruik te maken van parkeergarage P10 Sint-Pietersplein, op 10 minuten wandelafstand.

Bezoek in groep

Om een groepsbezoek met of zonder gids te reserveren, kan je terecht op het online aanvraagformulier van Boekjebezoek of kan je telefonisch terecht op 09 210 10 75. Check in het menu ook de sectie Publiek voor meer informatie over het uitgebreide MSK-aanbod op maat van groepen, families, scholen en kinderen.

Toegankelijkheid

Het MSK is volledig toegankelijk voor bezoekers met een fysieke beperking. Er zijn ter plaatse rolstoelen beschikbaar.
Op vertoon van een EU Disability Card (www.eudisabilitycard.be) krijgt jouw begeleider gratis toegang. 
Om reden van veiligheid en voor het comfort van het bezoek wordt aangeraden om geen rugzakken of paraplu's mee te brengen.

Nieuwe tarieven vanaf 1 juli 2020

12 euro

Standaard

10 euro

  • groepen van minimum 15 personen
  • houders van een lerarenkaart/carte prof

6 euro

  • inwoners van Gent.
  • houders van een UitPas Regio Gent

2 euro

  • jongeren ouder dan 18 jaar tot en met 25 jaar.
  • groepsbezoeken in schoolverband (ouder dan 18 jaar)

1,6 euro

  • houders van een geldige UitPas Regio Gent met recht op korting voor mensen in armoede
  • via verenigingen die activiteiten organiseren voor kansarme doelgroepen zoals ‘Iedereen verdient vakantie’ en ‘Vrijuit’