Ter versterking van de wetenschappelijke werking van het Museum voor Schone Kunsten Gent zijn we op zoek naar een voltijds onderzoeker (M/V/X) die een ruime ervaring heeft op het vlak van de Westerse beeldende kunst en gespecialiseerd is in de artistieke ontwikkelingen in de Zuidelijke Nederlanden voor 1789.

Met de uitgebreide verzameling schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en prenten van het museum als uitgangspunt, start je zowel eigen onderzoek op, werk je mee aan, faciliteer en/of coördineer je het onderzoek van andere MSK-medewerkers, en ben je nauw betrokken bij overkoepelende onderzoeksprojecten die door het museum worden gevoerd en/of waarin het museum is betrokken.

Als onderzoeker focus je op een praktijkgerichte output met een breed publieksbereik en ga je steeds resultaatgericht te werk, rekening houdend met vooraf bepaalde timing en deadlines, en met het beoogde eindproduct. Je onderzoekt en documenteert kunstvoorwerpen uit de eigen collectie en, in sommige gevallen, uit collecties van derden, registreert collectiestukken in de collectiedatabase, schrijft en redigeert publieks- en catalogusteksten, organiseert collectiepresentaties en organiseert, ondersteunt en/of coördineert tijdelijke tentoonstellingen.

Je vormt een brug tussen de afdelingen tentoonstellingen en collectie en werkt nauw samen met de publiekswerking en zakelijke werking van het museum, en waar nodig ook met de afdeling gebouw, veiligheid en beveiliging. Je beschikt daarnaast over een uitgebreid professioneel internationaal netwerk op het gebied van oude kunst.

Profiel

- een grote interesse voor en grondige kennis van West-Europese beeldende kunst voor 1789, met een specialiteit in kunst uit de Zuidelijke Nederlanden;
- een uitgebreide kennis van de collectie oude kunst van het MSK;
- een goede kennis van de recente onderzoeks- en tentoonstellingspolitiek van het MSK;
- een ruime museale ervaring met de hedendaagse onderzoeks- en tentoonstellingspraktijk van oude kunst (minimaal twee jaar);
- minstens twee publicaties over oude kunst op het moment van de sollicitatie;
- organisatorisch talent;
- inventief, creatief, communicatief en stressbestendig persoon;
- in staat om verschillende visies samen te brengen tot één geheel;
- perfect Nederlandstalig en met een goede basiskennis van Frans en Engels;
- een internationale netwerker;
- houder van een masterdiploma in de Kunstwetenschappen.

De uitgebreide vacature, met meer details omtrent de selctieprocedure vind je op de jobsite van de Stad Gent en kan je rechts downloaden.

Gepubliceerd op 03.08.20

Recent nieuws