Voor de tentoonstelling ‘Raoul De Keyser. oeuvre’ in het S.M.A.K. stelt het MSK een ensemble van 75 werken op papier ter beschikking. Dit ensemble maakt deel uit van de schenking die Raoul De Keyser (1930-2012) in 2008 deed aan het museum en die bestaat uit 187 werken op papier uit de periode 1964-1979.

De kunstenaar beschouwde deze periode als een afgebakend geheel en was destijds van mening dat deze werken best bewaard werden in het MSK. De instelling had – en heeft – immers expertise in de bewaring van werken op papier en heeft een traditie in de organisatie van tentoonstellingen met tekeningen en prenten. Het werk van De Keyser uit de periode 1964-1979 vertoont daarbij ook affiniteiten met werken uit de museumcollectie. Aan de schenking koppelde het MSK in 2009 een tentoonstelling en de publicatie van de volledige catalogus van de schenking.

De tekeningen uit de verzameling van het MSK illustreren hoe Raoul De Keyser evolueerde van figuratieve tekeningen naar de abstracte composities waarmee hij internationaal bekend werd. Ze zijn uitgevoerd op verschillende papiersoorten en in diverse media, zoals potlood, inkt, aquarel en acrylverf.

Raoul De Keyser, Doel met krijtlijn, 1971
Raoul De Keyser, Doel met krijtlijn, 1971
Gepubliceerd op 10.10.18

Recent nieuws