UPDATE - de inschrijvingen zijn afgesloten. Op 27 juni maken we de selectie bekend.

Wil jij je werk in het Museum voor Schone Kunsten Gent zien blinken? Op 1 oktober openen we Salon des Jeunes: een zaal vol werk van indrukwekkende jonge makers - want elke grootmeester was ooit felgroen achter de oren. Die werken worden 4 maanden lang getoond in het MSK. Maar eerst moeten we al dat jonge talent nog ontdekken!

Open call
We zijn op zoek naar creatieve jongeren tussen 16 en 26 jaar die zich laten inspireren door topwerken uit de MSK-collectie waarvan de makers destijds ook allemaal hoogstens 26 jaar oud waren. Interpreteer 'inspiratie' maar breed: je hoeft geen schilder, kunststudent of bewoner van Sint-Martens-Latem te zijn om een goed idee te hebben. En dat idee mag breed gaan: verf, klei, woorden, geluiden, soepblikken, tijdschriften of een ander ongehoord medium.

Laat je inspireren
Het is niet nodig dat je nu al iets gemaakt hebt, de eerste selectie gebeurt op basis van je conceptvoorstel. De inschrijvingen zijn inmiddels afgesloten. Op 27 juni maken we de selectie bekend.


Laat je daarvoor inspireren door deze toppers door toen nog jeugdige meesters:

Selectie en creatie
De jongerenploeg van Schoonvolk selecteert eind juni de winnende concepten op basis van motivatie, originaliteit, diversiteit in media en haalbaarheid (niet alles mag in het museum - denk aan levende dieren of scherpe voorwerpen, en de ruimte is beperkt).

Op 27 juni maken we de selectie bekend. De deelnemers krijgen dan de tijd tot 29 augustus om hun creaties uit te werken en naar het museum te brengen. Let dus op: door een concept in te zenden verbind je je ertoe dat dit op tijd klaar kan zijn voor de tentoonstelling.

Voel je je geroepen? Grijp je kans, twijfel niet te veel en dien dat voorstel in. Dan zien wij en de rest van de wereld jullie hopelijk in ons salon!

Gepubliceerd op 24.06.21

Recent nieuws