Op woensdag 2 mei is het zover: het jaarlijkse kunstenfestival TUMULTINGENT komt terug! Het kunstenfestival van Urgent.fm kaapt dan het enorme gebouw van De Krook. De curatie, die ligt in handen van cultureel Gent zelf: 37 cultuurhuizen en collectieven tonen een dag lang kunst in al haar vormen, in alle hoeken, op elke verdieping. Zo wordt De Krook een dag lang het cultuurhuis van Gent.

Eén van de deelnemers aan het festival is de kersverse jongerencrew van het MSK. Sinds dit jaar is een groep enthousiaste 16 tot 24-jarigen aan de slag in het museum. Ze zullen activiteiten bedenken voor hun leeftijdgenoten, en op die manier meewerken aan de ontwikkeling van het MSK als hotspot voor elke leeftijd. Welke richting dat zal uitgaan, ligt nog helemaal open...

Lancering op 2 mei
De groep komt voor het eerst naar buiten tijdens TUMULTINGENT, met hun eigen kijk op de collectie. Denk aan schildersezels, eigenzinnige memes en schilderijen waar je zelf tekst bij mag verzinnen. Ontdek de collectie, bespreek samen prikkelende activiteiten voor jongeren in het museum of kom gewoon dag zeggen!

Je vindt ze in de jongerenbibliotheek op -2.

Gepubliceerd op 12.04.18

Recent nieuws