MuseumPASSmusées is de sleutel tot meer dan 100 Belgische musea. De pas (50 euro) biedt aan inwoners in België een jaar toegang tot de deelnemende musea en hun schitterende collecties. Bovendien bezoek je ook tijdelijke tentoonstellingen gratis of met een fikse korting. De lijst van deelnemende musea wordt steeds uitgebreid. 

Eindeloos veel mogelijkheden
Het is eindelijk mogelijk om ook eens een museum te bezoeken waar je anders niet onmiddellijk naartoe zou gaan of waarvoor je niet zou betalen. Met de museumpas krijg je de kans om het onbekende op te zoeken. Of heb je een uurtje vrij? Spring dan gewoon een museum binnen om enkele werken te bekijken of te genieten van de stilte. Of om die vaste collectie te herontdekken. 

Gemeenschapsoverschrijdend project
Musea in Vlaanderen, Wallonië en Brussel trekken samen aan de kar voor het project. Dit is uniek in het Belgische landschap. Het opzet van de pas is tweeledig: enerzijds de zichtbaarheid van de instellingen verhogen en anderzijds de drempel tot cultuur verlagen. Het initiatief, genomen door de hele Belgische museumsector, getuigt niet enkel van een constructieve dynamiek, maar ook van hun voortdurende zorg om de toegang tot ons erfgoed te vergemakkelijken.

Kansentarief
De museumpas is er voor iedereen. Mensen met een kansenstatuut kunnen een museumpas kopen voor 10 euro aan de balie van de deelnemende musea. Het kansentarief wordt toegekend op vertoon van een UiTPAS, Paspartoe of Article 27 (of A-kaart, in de nabije toekomst). 

Gepubliceerd op 08.10.18

Recent nieuws